Crna hronika

BAR: Pokušali da iznude 200.000 eura, dvojica uhapšena, treći u bjekstvu

S.B. (20) i B.B. (30) iz Bara lišeni su slobode, dok se traga za L.B. (25) iz Bara zbog pokušaja iznude 200.000 eura od sugrađanina D.M, saopšteno je Portalu Analitika iz Uprave policije.
BAR: Pokušali da iznude 200.000 eura, dvojica uhapšena, treći u bjekstvu
Portal AnalitikaIzvor

Kako se ističe, službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar su u akciji „Jadran“ rasvijetlili iznudu počinjenu na štetu jednog Baranina.

- Za krivično djelo iznuda, počinjeno na štetu D.M, rođenog u Parizu a nastanjenog u Baru, osumnjičeni su B.B. (30) i L.B. (25) iz Bara. B.B. je lišen slobode, dok se L.B. nalazi u bjekstvu i za njim se intenzivno traga. Slobode je lišen i S.B. (20) iz Bara, koji se sumnjiči da je počinio krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i ekslozivnih materija a u vezi sa ovim događajem - navode iz Uprave policije.

U saopštenju se precizira kako je D.M. 20. jula u prostorijama CB Bar prijavio da mu je dan ranije njemu nepoznata osoba uputila više telefonskih poziva u kojima mu je uputila ozbiljne prijetnje da će ugroziti njegov i život njegove porodice ukoliko na određenu lokaciju ne donese novac. Kako je prijavio, u ovim pozivima je prvo od njega zahtijevano da donese 100.000 eura, pa kasnije 150.000 eura, a na kraju je od njega tražena suma od 200.000 eura. Nakon ovih poziva, on je odlučio da ne predaje novac koji se od njega iznuđuje već da događaj prijavi policiji.

- Službenici CB Bar su odmah postupili po prijavi D.M. i u konsultaciji sa tužilaštvom preduzeli niz operativnih mjera i radnja na osnovu kojih su identifikovali B.B. i L.B. kao lica osumnjičena da su počinila krivično djelo iznuda. Osumnjičeni B.B. juče je lišen slobode, dok se za L.B. intenzivno traga. Treće osumnjičeno lice, S.B, se sumnjiči da je 5. avgusta zapalio i bacio improvizovanu eksplozivnu napravu – štapin dinamita, ispred kuće oštećenog D.M, kako bi ga prinudio da uradi ono što su B.B. i L.B. od njega zahtijevali 15 dana ranije, odnosno da donese 200.000 eura na određenu lokaciju, što oštećeni nije učinio. Od dejstva improvizovane eksplozivne naprave nastala su oštećena na ulaznim vratima, staklu sa prednje strane i dijelu terase. Osumnjičeni S.B. je danas lišen slobode - naveli su iz Uprave policije.

Portal Analitika