Crna hronika

Krivična prijava protiv ljekarke zbog bolovanja

Službenici MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta Sektora kriminalističke policije danas su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju podnijeli krivičnu prijavu protiv ljekarke M.M.K. (53) iz Bijelog Polja, zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja u sticanju sa krivičnim djelo falsifikovanje ispave, saopšteno je iz Uprave policije.
Krivična prijava protiv ljekarke zbog  bolovanja
Portal AnalitikaIzvor

- Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je M.M.K, po zanimanju ljekar specijalista, u svojstvu izabranog ljekara u JZU „Dom zdravlja Bijelo Polje“ u Bijelom Polju, u periodu 2015. i 2016. godine sačinila šest izvještaja za obračun nadoknade zarada za vrijeme privremene spriječenosti za rad (doznake za bolovanje) i dvije potvrde o opravdanom odustvu sa posla pacijentkinji V.M.B, a koja neprekidno boravi u inostranstvu od maja 2015. godine do danas. Osumnjičena M.M.K. je time, kako se sumnja, ovom licu pribavila protivpravnu imovinsku korist na ime isplaćenog bolovanja i uplaćenih poreza i doprinosa u iznosu od 4.541 eura, a na štetu Budžeta Crne Gore - saopšteno je iz UP.

Krivična prijava protiv osumnjičene je, shodno konsultaciji sa nadležnim tužiocem, podnijeta tužiocu u redovnom postupku.                                            

 

Portal Analitika