Kultura

VIDEO: Novi spot CGD kao uvod za sljedeći album

Crnogorski gitaristički duo objavio je novi spot sa izvođenjem Preludijuma, prvog stava Engleske svite broj 5 Johana Sebastijana Baha u transkripciji članova dua, koji ujedno predstavlja najavu za njihov naredni album.
VIDEO: Novi spot CGD kao uvod za sljedeći album
Portal AnalitikaIzvor

Nakon uspješnih nastupa u Americi, Koreji i, trenutno, Kini, izdavačka kuća Partita iz Seula, napravila je spot sa gostovanja koje je CGD imao 23. jula u dvorani ovog izdavača.

Duo trenutno predstavlja album sa prve tri Bahove Engleske svite, koji je u septembru prošle godine objavilo prestižni izdavač klasične muzike Naxos, a zvanična promocija albuma priređena je u čuvenoj dvorani Concertgebouw u Amsterdamu. Riječ je o svjetskoj premijeri ovih komada u transkripciji članova dua, projektu koji je sufinansiralo Ministarstvo kulture.

Poslije koncerata i master-klasa u Kini, CGD do kraja godine turneju nastavlja u Luksemburgu, Holandiji, zatim ponovo Južnoj Koreji i Kini, te Njemačkoj. U međuvremenu, u oktobru će snimiti drugi album, sa Bahovim Engleskim svitama broj 4, 5 i 6, za drugi istoimeni album koji će Naxos objaviti sredinom naredne godine, čime će biti zaokružen ovaj višegodišnji projekat.

Pogledajte i poslušajte prvi stav Engleske svite broj 5.

Foto: Oficijelni sajt CGD

Portal Analitika