Crna hronika

Obdukcijom utvrđeno da se Begović ubio

Optužnica protiv Davora Perovića (31) iz Kotora zbog pokušaja ubistva pokojnog Vuka Begovića (22) dostavljena je prije nekoliko dana na ocjenu Višem sudu u Podgorici, potvrdio je za Pobjedu advokat Zdravko Begović.
Obdukcijom utvrđeno da se Begović ubio
Portal AnalitikaIzvor

Prema navodima optužnice, Perović je 1. maja oko 22 sata ispalio dva hica iz pištolja u Begovića, koji je ležao ispred njegove kuće i prethodno sebi pucao u glavu iz puške. Prema nalazu vještaka medicinske struke doktora Miodraga Šoća, Begović je preminuo od metka koji je ispalio na sebe.

U vatrenom okršaju, koji se dogodio te večeri ispred porodične kuće Perovića, u mjestu Donja Sutvara u Radanovićima, Begović je prvo pucao u oca optuženog Željka Perovića (55) i tom prilikom ga ranio u ruku. Optuženi Perović je pred tužiteljkom Majom Jovanović ispričao da je ispalio dva hica iz pištolja u Begovića, koji je već bio mrtav i ležao na tlu nedaleko od njegovog oca Željka, koji je krvario. Naime, Perović je kazao da je pomislio da mu je otac ubijen. Optuženi je naveo da je od šoka nekontrolisano i u afektu ispalio dva hica u tijelo Begovića iako je znao da je mrtav. Prema nezvaničnim informacijama, pokojni Begović je te noći pozvao telefonom Davora Perovića, sa kojim je imao poslovni odnos i iz, za zada neutvrđenih razloga, kazao mu da će doći da ga ubije. Nedugo poslije telefonskog poziva Begović se parkirao ispred kuće Perovića. Otac optuženog, Željko Perović je izašao da razgovaraju, ali ga je Begović već poslije par riječi iz puške pogodio u desnu ruku. Prema jednoj od verzija, nakon što je ranio starijeg Perovića, Begović je pucao sebi u glavu. Nakon što je slučaj prijavljen policiji, pregledom tijela Begovića konstatovane su dvije rane u predjelu stomaka koje potiču od ispaljenja hitaca iz pištolja. Iako je pred kotorskim inspektorima kategorično negirao da je potegao pištolj na Begovića, poslije pronalaska oružja u kući Perović je priznao da je ispalio dva hica. Povod za vatreni obračun bili su neraščišćeni računi između pokojnog Begovića i Davora Perovića, koji mu je bio poslodavac. Vuk Begović je i ranije bio poznat policiji, jer su mu u više navrata oduzimani pištolj, puška i automobil tokom proš- le godine.

Portal Analitika