Rukomet

PETROVIĆ: Nijesam očekivala da se ovako oprostim od reprezentacije

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore igraće sjutra sa Norveškom utakmicu četvrtog kola A grupe olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru.
PETROVIĆ: Nijesam očekivala da se ovako oprostim od reprezentacije
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorske rukometašice bez bodova su u dosadašnjem dijelu takmičenja i šansi za plasman u četvrtfinale. U prva tri kola poražene su od Španije 25:19, Angole 27:25 i Rumunije 25:21.

''Nismo mogli ni da sanjamo da će ovako nešto da se dogodi. Pripreme smo odradile dobro, vjerovale da možemo u četvrtfinale.  Nismo došle sa ubjeđenjem da ćemo osvojiti medalju, ali da nećemo proći grupu – to zaista nismo očekivale. Jednostavno, nismo bile na nivou, nije se poklopilo dosta doga...Nadam se da možemo naći motiv da popravimo utisak, ako ga uopšte možemo popraviti. Dugujemo izvinjenje navijačima, ali niko nije želio želi više od nas da i u Riju napravimo dobar rezultat'', kazala je Radmila Petrović.

Oproštaj?

''Nisam očekivala da će se ovako zavšiti. Ali, to je je sport, ne treba od poraza u sportu praviti tragegdije, već nastaviti dalje, pokušavati da budeš što bolji. Djevojke će ubuduće imati moju poršku, nastaviću da vjerujem u njih beskrajno'', poručila je Radmila.

Norveška, koja brani zlato iz Londona, upisala je sva tri trijumfa.

''Ove tri utaikmice bile smo neprepoznatljive. Ne mogu da kažem da nismo dale maksimum, ali jednostavno nije išlo. Sada nam ostaje da dvije utakmice do kraja odigramo što je bolje moguće, da koliko-toliko sačuvamo reputaciju. Ne sumnjam da ćemo u budućnosti imati dobar tim. Ima potencijala, ima talenata, uz dobar rad vjerujem da će buduće generacije biti makar nalik ovoj koja je do sada bila na sceni'', kazala je golman Marina Rajčić.

Utakmica će početi u 21 sat i 40 minuta. Za 14 sati i 30 minuta zakazan je duel Brazila i Angole, dok će Španija i Rumunija sastati u 19 sati i 40 minuta.

Portal Analitika