Region

Zagreb dobija veliki crkveni kompleks posvećen Stepincu

U zagrebačkom parku na Savici biće izgrađena crkva Alojziju Stepincu uprkos protivljenju velikog dijela stanovnika tog dijela grada.
Zagreb dobija veliki crkveni kompleks posvećen Stepincu
Portal AnalitikaIzvor

Za izgradnju crkve je izdata dozvola, a tim povodom se oglasila inicijativa "Čuvajmo naš park" koja tvrdi da je ta dozvola nepravosnažna i da je izdata u najkraćem mogućem roku, javila je agencija Hina.

U saopštenju se dodaje da je "Bandićevoj administraciji" bilo potrebno samo dva dana da odbaci više od 200 prigovora na proceduru uz štura obrazloženja.

Članovi inicijative smatraju da je izdavanje dozvole posljednje u nizu sumnjivih radnji koje sprovode gradske vlasti u Zagrebu.

Inicijativa upozorava da je riječ o raskošnom kompleksu pastoralnog centra koji uključuje crkvu sa 420 sjedećih mjesta, župni kancelariju, dvije dvorane i kancelariju Karitasa, zatim stanove za župnike, vikara i domaćicu, servisne prostore, kao i dugo pominjanim zvonikom visine 45,3 metara.

Oni ističu da su dokumenta za izgradnju nepotpuna, kao i da u neposrednoj blizini parka postoje druge prikladnije lokacije za gradnju.

Izvor: b92.net

Portal Analitika