Kultura

PURGATORIJE: „Penelopijada“ pred tivatskom publikom

Drama „Penelopijada“ nastala u korpodukciji tivatskog Centra za kulturu i April production-a iz Toronta, biće sjutra izvedena u atrijumu Ljetnjikovca „Buća“ od 21 i 30 časova, u okviru programa Purgatorija.
PURGATORIJE: „Penelopijada“ pred tivatskom publikom
Portal AnalitikaIzvor

Tekst predstave napisala je Maragret Atvud, a režirala Dragana Varagić po prevodu Bojane Vujin. Glumački ansambl čine Dubravka Drakić, Tanja Bošković, Ivana Mrvaljević, Kristina Stevović, Jelena Simić, Smiljana Martinović, Vesna Vujošević i Karmen Bardak.

Scenografiju potpisuje Ketlin Irvin, kostime Jelisaveta Tatić – Čuturilo, muziku Aleksandar Gajić, koreografiju Slavka Nelević, a dizajner svjetla je Rade Stamenković.

- Za mene je Penelopa savremena žena, koja je vladala Itakom 20 godina i napravila je mnogo boljom nego što je ikad bila. Ona je i majka koja ima sina tinejdžera, i muža koji nikad nije kod kuće, a opstanak zavisi od nje. A onda je, u trenutku koji je obećavao da će donijeti razrješenje, napravila grešku. Veliku. Zanima me taj trenutak slabosti koji nije zbog pritiska i nedostatka volje, već nade da će neko drugi donijeti razrešenje - zapisala je rediteljka Varagić o radu na ovom komadu.

K.J.

Portal Analitika