Svijet

Tragična smrt: Dječaku odsječena glava tokom vožnje na najvišem toboganu svijeta

Desetogodišnji dječak Kejleb Švab preminuo je nakon nesreće koja se dogodila prilikom vožnje na najvišem toboganu na svijetu "Verakt" visokom čak 50 metara koji se nalazi u vodenom parku u Kanzas Sitiju u američkoj državi Kanzas. Dječaku je u nesreći odsječena glava.
Tragična smrt: Dječaku odsječena glava tokom vožnje na najvišem toboganu svijeta
Portal AnalitikaIzvor

Sa Kejlebom su se u gondoli nalazile još dvije žene, od kojih je jedna zadobila povrede lica. Portparol vodenog parka u kojem se desila nesreća odbio je da daje izjave za javnost u vezi sa smrću dječaka.

Istraga još uvijek pokušava da sazna da li su uzrok nesreće bili neispravni sigurnosni pojasevi ili nešto drugo.

Tobogan "Verakt" će biti zatvoren za javnost do kraja sezone, dok će ostali dio parka uskoro proraditi. Na toboganu su se i ranije dešavali incidenti, ali ni jedan nije bio ovoliko dramatičan.

2

Da biste mogli da se spustite ovim "toboganom strave" potrebno je budete visoki najmanje 140 centimetara i teški zajedno sa osobama koje se s vama nalaze u gondoli minimum 180 kilograma.

Učesnici u vožnji su osigurani sa dva sigurnosna pojasa: jednim preko krila i drugim koji ide ukoso preko ramena. Prilikom vožnje posjetioci se drže i za sigurnosne kanape koji se nalaze u gondoli.

 </p>

(Blic)

Portal Analitika