Društvo

Delević: Novo rješenje protiv advokata„kopija“ prethodnog

Advokat Obrad Delević podnio je pritužbu na rješenje kojim je Osnovno tužilaštvo u Nikšiću odbilo krivičnu prijavu protiv podgoričkog advokata Nikole Bulatovića zbog sumnje da je falsifikovao potpise 220 građana za potrebe parničnog postupka protiv EPCG.
Delević: Novo rješenje protiv advokata„kopija“ prethodnog
Portal AnalitikaIzvor

 Krivičnu prijavu podnijele su Bosiljka Delević i Vujica Joksimović, a odluku da je odbije donio je zamjenik osnovnog državnog tužioca u Nikšiću Dejan  Đorojević. Delević je za falsifikovano punomoćje saznala nakon što joj je na kućnu adresu stiglo rješenje o izvršenju. Prema tom dokumentu, ona je sa još 168 tužilaca dužna da Elektroprivredi solidarno isplati 71.825 eura na ime troškova parničnog postupka.

Osim toga, tužioci su dužni da isplate i 27.934 eura troškova izvršnog postupka.

Prema ocjeni advokata Delevića, rješenje tužioca Đorojevića  neophodno je preispitati zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka i zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja. “ Državni tužilac nije savjesno ocijenio svaki dokaz pojedinačno i u vezi sa ostalim dokazima već je po opštem utisku i osjećanju pogrešno utvrdio da ne postoji sumnja da je advokat Bulatović izvršio krivično djelo za koje se sumnjiči “ navodi se u pritužbi. Advokat Delević navodi i da je najnovije rješenje ,,kopija“ ranijeg rješenja za koje je drugostepeni organ, Više državno tužilaštvo utvrdilo da je zasnovano na nepotpuno utvrđenom činjeničnom stanju. On se ne slaže ni sa ocjenom tužioca Đorojevića da je odbrana advokata Bulatovića realna i prihvatljiv, jer nije mogao znati lične podatke ni brojeve električnih brojila podnosioca prijave Bosiljke Delević i Vujice Joksimović. 

“ Ovakvo zaljučivanje je neprihvatljivo, jer su svi ovi podaci sadržani u računu za utrošenu električnu energiju. Umjesto da izvidi da li je EPCG osumnjičenom Bulatoviću ili političkoj partiji SNP dostavila duplikat računa, a koji su u ovome imali pravni interes, tužilac izvodi pogrešan zaključak da je ,,realna i prihvatljiva odbrana advokata Bilatovića“ – navodi se u pritužbi.

Pored SNP-a i nekoliko drugih opozicionih partija prije nekoliko godina javno su pozivale građane da tuže EPCG zbog uvećanih računa za utrošenu električnu energiju. Oni su tvrdili da se EPCG godinama neosnovano bogati na račun građana koji joj neosnovano plaćaju i gubitke energije u prenosnom i distributivnom sistemu. Takođe, građane su ohrabrivali da će postupak biti riješen u njihovu korist te da neće imati nikakvih troškova u sudskom sporu.

pobjeda

Portal Analitika