Politika

Danilović otplaćuje stambeni kredit, a nema stan

Skupština je u prvih pola godine izdvojila ukupno 3.621 eura u ime naknada za stanovanje i odvojen život aktuelnom ministru unutrašnjih poslova Goranu Daniloviću i potpredsjedniku Skuštine Sulju Mustafiću, navedeno je u izvještaju o utrošenim sredstvima u periodu od 1. januara do 30. juna ove godine. Prema tom dokumentu, koji je objavljen na sajtu parlamenta, Skupština je od 1. januara do 31. maja Daniloviću isplatila 1.614 eura u ime naknade za zakupninu stana, a Mustafiću 1.781 euro.
Danilović otplaćuje stambeni kredit, a nema stan
Portal AnalitikaIzvor

Danilović i Mustafić, prema njihovim imovinskim kartonima, u svom vlasništvu nemaju stambenu jedinicu. Međutim, prema podacima iz imovinskog kartona, ministar unutrašnjih poslova od 30. oktobra 2006. godine mjesečnim ratama od 193 eura otplaćuje stambeni kredit u ukupnom iznosu od 40.000 eura, ali u njegovom imovinskom kartonu ne piše da se na njegovo ime vodi bilo kakva nepokretna imovina. Iz Danilovićevog imovinskog kartona 2009. godine, dok je još bio poslanik u Skupštini Crne Gore, proizilazi da je bio vlasnik stana od 94 kvadrata na Starom aerodromu, koji je tada bio pod hipotekom.

Danilović se u međuvremenu, prema nezvaničnim informacijama Pobjede, rastao od supruge Stanije, pa je po svemu sudeći njoj pripala nepokretna imovina, a njemu obaveza otplate kredita. Sa druge strane, potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić vlasnik je placa od 200 kvadrata, ali ne i stambene jedinice. Mustafić, za razliku od Danilovića, nije  kreditno zadužen. Prosječna Danilovićeva plata, dok se nalazio na poslaničkoj funkciji, bila je oko 1.800 eura

 Potpredsjed nik Skupštine i poslanik Bošnjačke stran ke Suljo Mustafić je i rekorder po potrošnji goriva. On je u prvih šest mjeseci napravio trošak od 2.772 eura, a na raspolaganju  mu je „audi A6“. (Pobjeda)

Portal Analitika