Društvo

Jasavić u Risnu: Investirati u institucije značajne za osjetljive grupe

Vlada će morati efikasnije da se posveti socijalno ugroženim i osjetljivim grupama i da spriječi zloupotrebe u toj oblasti, saopštila je potpredsjednica Vlade, Azra Jasavić, prilikom posjete Domu za smještaj starih lica "Grabovica" u Risnu.
Jasavić u Risnu: Investirati u institucije značajne za osjetljive grupe
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Pozitivne Crne Gore, Jasavić je istakla da su ustanove poput Doma za smještaj starih lica "Grabovica" primjeri svijetle i pozitivne saradnje institucija odgovornih za socijalna pitanja i menadžmenta. 

"Na ovom primjeru je takođe pokazana i održivost zdravstvene njege i zdravstvenog sistema Crne Gore. Važno je napomenuti da ova institucija kvalitetno sarađuje i sa Bolnicom u Risnu i sa Ustanovom za psihijatrijske bolesti u Kotoru, kao i ostalim lokalnim zdravstvenim ustanovama. U ovoj ustanovi su većinom osiguranici Fonda zdravstva i to veoma komplikovani slučajevi. Ovdje je zdravstveni sistem položio ispit iz humanosti i društvene odgovornosti, ali on mora dodatno riješiti otvorena pitanja za 300 korisnika ove institucije", navela je Jasavić.

Ona je ukazala da ta ustanova posjeduje Sertifikat o standardu kvaliteta zdravstvene i socijalne njege ISO 9002 i 9008, kao jedina takva ustanova u Crnoj Gori. 

Kako je istakla, država socijalne pravde mora da počiva na stabilnoj ekonomiji, vladavini prava i sigurnosti domaćih i stranih investicija, koji će dugoročno biti glavni pokretači punjenja budžeta

"Sada je na potezu država koja mora dodatno da investira i riješi otvorena pitanja rekonstrukcije ostalih objekata unutar ove institucije", zaključila je Jasavić.

cdm

Portal Analitika