Društvo

POLICIJA: Stabilno na granici, nadzor pojačan

Regionalni put Rožaje - Kula - Peć prohodan je, nakon što je bio blokiran zbog demonstracija koje je organizovala kosovska opozicija nezadovoljna demarkacijom crnogorsko - kosovske granice. Portal RTCG saznaje da je skup protekao mirno, bez incidenata. Stanje na granici s Kosovom sada je stabilno, a policija nastavlja pojačan nadzor na tom području, saopšteno je iz Uprave policije.
POLICIJA: Stabilno na granici, nadzor pojačan
Portal AnalitikaIzvor

Regionalni put Rožaje-Kula-Peć koji je bio blokiran u prijepodnevnim satima nešto duže od sat i po, ponovo je prohodan i saobraćaj se odvija i sa jedne i sa druge strane granice bez ikakvih teškoća, rečeno je Radiju Crne Gore na graničnom prelazu Kula.

RCG nezvanično saznaje da je do prekida saobraćaja došlo jer je grupa demontranata sa Kosova, koju je organizovala tamošnja opozicija nezadovoljna demarkacijom granice Kosova i Crne Gore, blokirala put u međuzoni, u mjestu Savine vode.

Takođe, nezvanično smo saznali od putnika koji su se zatekli u koloni iz pravca Kosova da je put blokiralo oko 20-ak demonstranata koji su mirno zaposjeli saobraćajnicu i da su poručili da na taj način žele da pošalju poruku vlastima iz Crne Gore i Kosova da su nezadovoljni demarkacijom granice.

Saobraćaj je uspostavljen nešto poslije 12 sati.

(foto: zeri.info)

Portal Analitika