Rukomet

OI: Rukometašice opet razočarale, Neagu srušila Crnu Goru!

Treći meč i treći poraz rukometašica Crne Gore na Olimpijskim igrama u Riju! Ponovo su ''lavice'' bile daleko od svoje prepoznatljive igre, nijesu imale rješenje za raspoloženu Kristinu Neagu, i sada imaju minimalne šanse da se domognu eliminacione faze. Rumunke su pobjedom od 25:21 stigle do prvog trijumfa. Još jednom su razočarale Bojana Popović i drugarice koje su prije olimpijskog turnira najavljivale pohod na neku od medalja!
OI: Rukometašice opet razočarale, Neagu srušila Crnu Goru!
Portal AnalitikaIzvor

Rukometašica Budućnosti Kristina Neagu postigla je prvi gol na meču, brzo je poravnala Kaća Bulatović. Igrao se gol za gol, prvo vođstvo imali smo u 11. Minutu preko Milene Raičević za 4:3, ali je naša reprezentativka brzo zaradila dva isključenja.

Na sredini poluvremena vodili smo 6:5 golom Katarine Bulatović, na pet minuta do kraja prvog dijela ista igračica je pogodila prvi put za izjednačenje 8:8, a onda i za vođstvo.  O, serija Rumunki od tri gola koje odlaze na pauzu sa prednošću od 11:9.

Kaća Bulatović je na startu drugog poluvremena, pored golmanke Raičić, bila jedina raspoložena u našim redovima, držala je ''lavice'' u igri, u 42. Minutu Bojana Popović je pogodila i smanjila na 14:13, ali slijedi serija od dva gola Rumunki za +3.

Sa dva gola Rade Petrović prišli smo na gol, a na 15. minuta do kraja novi gol Neagu za  18:15. U 50. minutu Rumunke idu i na +4, a četiri razlike bilo je i na pet minuta do kraja 22:18. ''Lavice'' do kraja nijesu uspjele ni da priprijete, na kraju poraz od 25:21. Kristina neagu postigla je čak 10 golova!

Crnogorske rukometašice su tim porazom, trećim na turniru, šanse za plasman u četvrtfinele svele u domen teorije. U prva dva kola poražene su od Španije 25:19 i Angole 27:25. Rumunija je upisala prvi trijumf, nakon poraza od Angole 23:19 i Brazila 26:13, i ostala u trci za plasman među osam najboljih.

Junak trijumfa rumunske selekcije bila je članica Budućnosti, Kristina Neagu sa deset golova. U crnogorskoj reprezentaciji najbolja je bila Katarina Bulatović sa devet, dok e četiri pogotka postigla Majda Mehmedović.

Pobjedu u toj grupi, ranije danas, ostvarila je Španija, koja je bila bolja od Brazila 29:24. Za 21 sat i 40 minuta zakazan je duel Norveške i Angole. Crna Gora će u četvrtom kolu, u petak u 21 sat i 40 minuta, igrati sa Norveškom.

statmnerum1008

(foto: Reuters)

Portal Analitika