Vaterpolo

NEVJEROVATNO, treći remi Mađara na OI!

Vaterpolisti Mađarske i Grčke remizirali su u trećem kolu i učinili grupu A nevjerovatno zanimljivom i komplikovanom - 8:8. Angelos Vlahopulos je predvodio Grčku sa tri gola, dok je na suprotnoj strani sa istim brojem golova prednjačio Balaš Haraji.
NEVJEROVATNO, treći remi Mađara na OI!
Portal AnalitikaIzvor

Bio je ovo treći meč Mađarske koja je upisala i treći remi, dok su Grci poslije neriješenog susreta protiv Srbije ponovo ostali kratkih rukava. A to stvara "začarni" krug u kojem nijedna od tri selekcije neće imati prednost u međusobnom skoru!

Naime, Srbija i Mađarska su u prvom kolu remizirali 13:13, Grčka je protiv Delfina u drugoj rundi ispustila pobjedu, tada je bilo 9:9, a sada su krug upotpunili Mađari i Grci.

Najvećim gubitnikom mogla bi da se označi upravo selekcija Mađarske koja je u meču protiv izabranika Dejana Savića vodila do četiri sekunde prije kraja, da bi danas protiv Grčke gol primili na pet sekundi od posljednje sirene i to preko raspoloženog Vlahopulosa.

Uz to, Mađari su iznenađujuće remizirali i sa ekipom Australije, pa sa tri remija imaju težak posao da obezbjede visoku poziciju u grupi A. Kako će se situacija dalje odvijati značajno zavisi i od rezultata posljednjeg meča dana u ovoj grupi između Srbije i Brazila.

Portal Analitika