Politika

URA povlači kadrove nakon što SDP i Demos odluče o statusu u Vladi

Ministri koje je delegirao Građanski pokret URA i njegovi predstavnici u upravljačkim organima javnih preduzeća, napustiće svoje funkcije nakon što SDP i Demos odluče da li će ostati u tzv. Vladi izbornog povjerenja, saznaje Portal Analitika.
URA povlači kadrove nakon što SDP i Demos odluče o statusu u Vladi
Portal AnalitikaIzvor

„Dogovor je da prvo SDP i Demos odluče o svom statusu, pa da onda vidimo da li ćemo sami izaći iz Vlade i javnih preduzeća, ili ćemo, pak, svi zajedno da napustimo funkcije. Demos će donijeti odluku u nedjelju, dok će odluka SDP-a uslijediti nekoliko dana nakon toga. Šta god da oni urade – mi definitivno napuštamo Vladu“, poručio je dobro obaviješteni izvor našeg portala iz URA-e.

Podsjećamo, URA je u Vladu delegirala ministra rada i socijalnog staranja Borisa Marića i poptredsjednika Milorada Vujovića.

Odlukom lidera URA-e Žarka Rakčević da taj pokret napusti Vladu izbornog povjerenja, bez funkcija će ostati dvadesetak njegovih članova, koliko ih je bilo u institucijama koje su bile obuhvaćene Sporazumom o stvaranju uslova za fer i slobodne izbore.

To su, između ostalog, Tatjana Bečanović, generalna direktorica u Ministarstvu prosvjete, Rade Milošević, direktor Zavoda za zapošljavanje, Ivan Ašanin, direktor Direkcije za saobraćaj, Radivoje Merdović (Poreska uprava), Mileta Radovanić (Uprava carina), Ilir Harasani (Uprava za inspekcijske poslove), Dejan Mijović (Elektroprivreda Crne Gore), Marko Backović (Montenegro airlines)...

„Spremni za formiranje građanske koalicije“

Izvor našeg portala je kazao da je unutar URA-e bilo „samo načelnih“ razgovora o eventualnim predizbornim koalicijama, ali da to, kako je rekao, „još uvijek nije ništa konkretno“. Ipak, naglašava da je taj pokret otvoren za formiranje široke građanske koalicije.

„Sačekaćemo da se prvo otpetlja ova situacija sa Vladom, a onda će vjerovatno biti nekih razgovora. Što se nas tiče – nema problema oko eventualnih koalicija. Lično, ne mislim ništa loše ni o samostalnom nastupu. Međutim, smatram to nije dobro za Crnu Goru. Ostajemo pri svom ranijem stavu da smo spremini za formiranje građanskog bloka. Za okupljanje svih stranaka koje žele promjene u zemlji, ali na temeljima građanske države. Ako do toga ne dođe, ići ćemo samostalno“, ističe naš izvor.

Foto: ura.org.me

Portal Analitika