Vaterpolo

Kotor: Rekonstrukciju bazena uskladiti sa vaterpolo aktivnostima

Plan i dinamiku rekonstrukcije zatvorenog bazena "Nikša Bućin", najavljenu za oktobar ove godine, treba uskladiti sa potrebama vaterpolo sporta u Kotoru, ocijenili su gostujući u emisiji "Razgovori nedjeljom" predstavnici "Primorca" i "Katara" Dragan Samardžić i Pavle Vičević.
Kotor: Rekonstrukciju bazena uskladiti sa vaterpolo aktivnostima
Portal AnalitikaIzvor

„Po ovom planu i programu rekonstrukcije bazena stvarno se dovodi u pitanje funkcionisanje vaterpolo sporta u Kotoru. Ali, po nekim našim aktivnostima, po svemu onome na što želimo da ukažemo, odgovorni i oni koji su direktno vezani za rekonstrukciju zimskog bazena, trebali bi da sagledaju sve ove naše apele i da na najbolji mogući način uz tu dinamiku rekonstrukcije zimskog bazena u nekakvim mogućim uslovima upriliče ono što su osnovne potrebe vaterpolo sporta u Kotoru. Ovo je minimum nečega što bi u stvari moglo da zadesi oba kluba u dvogodišnjoj rekonstrukciji.

To bi bio jedan veliki udarac za vaterpolo sport, ne samo u Kotoru nego i za priliv mladih vaterpolista za crnogorske prilike. Nadamo se da će ljudi odgovorni u Direkciji za javne radove razumjeti ovu problematiku i da će na pravi način pristupiti rekonstrukciji i omogućiti nam treniranje. Godinama unazad i mi korisnici bazena smo bili svjesni da je bazen zreo za rekonstrukciju. Upirali smo na sva vrata da upoznamo odgovorne ljude sa stanjem na bazenu.

Činjenica je da je to sad na vidiku, ali nažalost u nekakvom vremenu i dinamici koja je predviđena stvarno bi to bilo pogubno za oba kluba. Smatram da je osnovno da se debelo razmisli o tome na koji način da se pristupi renoviranju bazena. Nadam se da će se za ta predviđena sredstva bazen za dvije godine dovesti u perfektno stanje i da će mladim naraštajima dati mogućnost treniranja u adekvatnim uslovima", kazao je Samardžić.

Pavle Vučević je kazao da je alarmantno to što se „ovakvim načinom i predviđenom rekonstrukciom sigurno za duži vremenski period bazen ne bi mogao koristiti za rad sa kompletnim pogonima koje postoje u Kotoru".

„Nas kao jedine korisnike toga niko nije kontaktirao, ni u fazi projektovanja ni u fazi donošenja tendera. Za radove na rekonstrukciji, koji na ovoj prvoj fazi predviđaju iznos od 800.000 EUR, a koji praktično ne obuhvataju ni jedan segment radova koji se po našem mišljenju trebao obavljati, trebalo bi obezbjediti usput pristojan rad, da se ne prekine sa aktivnostima. Mi praktično najbolje znamo sa kojim se problemima susrećemo i što bi trebalo uraditi, a da se aktivnosti klubova ne zaustave.
Predviđeni radovi po našem mišljenju trebali bi biti posljednji, a da se prvenstveno sve bazira na problemu pripreme bazenske vode, klimatizaciji i elektrici, koji su neophodni elementi da bi se bazen držao u funkciji. Sve ostalo moglo bi biti u drugoj fazi i da se ne prekidaju treninzi i aktivnosti klubova", naveo je Vičević.

Podsjećamo, predsjednici kotorskih vaterpolo klubova "Primorac" i "Kataro" Denis Mandić i Antun Milošević, uputili su krajem jula Skupštini opštine Kotor dopis, u kome upozoravaju na loše stanje kotorskog bazena "Nikša Bućin".
"Predviđenim radovima, u okviru prve faze rekonstrukcije ovog objekta, naša dva kluba, sa oko 300 aktivnih članova uzrasta od 6 do 19 godina, su pred prekidom svih aktivnosti za minimum dvije godine, a to znači njihovo gašenje", navodi se u zajedničkom saopštenju vaterpolo klubova "Primorac" i "Kataro".
„Ovom dinamikom i fazama rekonstrukcije mi smo u situaciji da prekinemo svoje aktivnosti.
Rok za izvođenje radova, koji bi trebalo da počnu 1.oktobra 2016.godine nam nikako ne odgovara, jer naša takmičenja u okviru Jadranske lige, Kupa i Prvenstva Crne Gore, kao i takmičenja sedam mlađih kategorija su u periodu od 1.oktobra 2016. do 15.juna 2017.godine.
Prema tome, da bi održali rad klubova u kontinuitetu, radovi na rekonstrukciji mogu se odvijati maksimum dva ljetnja mjeseca i jedan mjesec zimi, u toku školskog raspusta.
Nas niko nikada nije konsultovao ni po jednom pitanju vezanom za rekonstrukciju, a smatramo da smo u svakom segmentu mogli dati najkvalitetnije podatke i potrebe", poručuju iz „Primorca" i „Katara".

Radio Kotor

Portal Analitika