Region

Hodžaj: Izglasavanje demarkacije pokazalo ozbiljnost države

Šef kosovske diplomatije Enver Hodžaj ocijenio je da glasanje u Parlamentu o demarkaciji s Crnom Gorom predstavlja glasanje koje potvrđuje ozbiljnost države.
Hodžaj: Izglasavanje demarkacije pokazalo ozbiljnost države
Portal AnalitikaIzvor

''Nema koračanja unazad, neophodno je da u ovom procesu djelujemo kao ozbiljna država. Zatvaranje pitanja utvrđivanja granice za nas kao mladu naciju, čin je završetka državnosti i suverenosti Kosova'', rekao je Hodžaj.

Prema njegovim riječima, završetak tog procesa doprinijeće da ta granica bude označena kao međunarodna i to razgraničenje biće označeno na karti Ujedinjenih naroda.

''Crna Gora nema teritorijalne pretenzije na Kosovu. Član dva Nacrta zakona jasno navodi da, ako se bilo kakve nove pravne činjenice otvore oko eventualne promjene Sporazuma, on se može mijenjati uz saglasnost zemalja potpisnica'', dodao je Hodžaj. 

On je naglasio da je odluka o razgraničenju donešena na temelju nalaza Komisije o razgraničenju i u skladu je s međunarodnim standardima za demarkaciju. Kosovo time, zaključuje, nije izgubilo kilometar svoje teritorije.

Antena M 

Portal Analitika