Zabava

ABP: Kiko Navaro i Edi Ramič na „D'Olcinijumu“

Bogat program žurki i nastupa u okviru sedmog festivala After Beach Parties nastavlja se u petak kada će na kajt-surf stanici „D'Olcinijum“ nastupiti - direktno sa Palma de Majorke poznati Kiko Navarro. Dan kasnije na istom mjestu nastupiće zagrebački Eddy Ramich.
ABP: Kiko Navaro i Edi Ramič na „D'Olcinijumu“
Portal AnalitikaIzvor

Kiko Navarro počeo je karijeru 1990. godine, kada je postao rezident „Club Luna“ u Palmi de Majroki. Od tog trenutka, njegovo interesovanje za muziku doživljava radikalnu promjenu. Počinje miješanje muzičkih žanrova, produkciju i remiksovanje, što ga je dovelo  na sadašnju profesionalnu stanicu - DJ, producent i remikser. U svojim muzičkim opusima oslanja se na house, spajajući neka poptuno nova izdanja sa scene Njujorka, Čikaga, Velike Britanije sa old school plesnim klaisicima. Navarrova misija na nastupima je jednostavna parola „ljudi ne smiju prestati da plešu“. Radio je remikse za imena poput Kerri Chandler, Spen, DJ Fudge i druge. Trenutno nastupa širom Evrope, pa je velika čast što je našao slobodno vrijeme da nastupi na „D'Olcinijumu“ u najaktivnijem mjesecu. Njegov nastup počeće poslije 16 časova, a ulaz je besplatan.

Zagrebački DJ i producent Eddy Ramich sa bogatim muzičkim obrazovanjem, dao je značajan doprinos razvijanju međunarodne i regionalne DJ scene, što ga čini jednom od ključnih figura u centralnoj, istočnoj i južnoevropskoj dance sceni. Karijeru je započeo još devedesetih, kao jedini predstavnik sa hrvatske scene koji je promovisao kombinaciju house muzike i džeza. Važi za jednog od umjetnika koji insistira na svježini zvuka, istraživača novih muzičkih pravaca. Jedan je od osnivača muzičkog radija „808“, pa se bavi i autorstvom i vođenjem muzičkih emisija. Nastupao je sa najznačajnim imenima kao što su Gilles Peterson, 4Hero, Carl Craig, IG Culture, Theo Parrish i Martyn. Njegov nastup u subotu takođe počinje poslije 16 sati.

Portal Analitika