Politika

Milić i Lekić o savezu nakon 14. avgusta

Socijalistička narodna partija Srđana Milića i Demos Miodraga Lekića sve su bliže početku zvaničnih pregovora o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima, saznaje Pobjeda od više izvora iz te dvije stranke.
Milić i Lekić o savezu nakon 14. avgusta
Portal AnalitikaIzvor

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim informacijama lista, u dosadašnjim neformalnim kontaktima rukovodstava te dvije partije postignut je visok stepen saglasnosti o ciljevima potencijalne koalicije, koja bi bila programska i zasnovana na jasnim političkim principima i vrlo bliskim programskim rješenjima.

Formalni pregovori Demosa i SNP-a će, prema pouzdanim saznanjima Pobjede, i najvjerovatnije označiti kraj mogućnosti da trojka SDP - Demos - GP URA zajedno nastupe na parlamentarnim izborima.

- Razlicita viđenja o ostanku ili izlasku iz Vlade izbornog povjerenja, kao i soliranje GP URA gotovo su obesmislili priliku za zajednički nastup te tri stranke na izborima. Veliko je pitanje da li i GP URA i SDP mogu zajedno, imajući u vidu da, po istraživajima, njihov zajednički nastup ne donosi sinergetski efekat - rekao je Pobjedi izvor iz vrha jedne od stranaka takozvane „trojke“.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

 

Portal Analitika