Region

VIDEO: Nakon suzavca, bačena i bomba zbog demarkacije Kosova i CG

Nakon što je poslanik opozicije bacio suzavac u parlament, a protestanti kamenjem gađali zgradu vlade Kosova, juče je nepoznata osoba bacila ručnu granatu na kuću vladinog zvaničnika, uoči glasanja o graničnom sporazumu s Crnom Gorom kojem se protivi opozicija.
VIDEO: Nakon suzavca, bačena i bomba zbog demarkacije Kosova i CG
Portal AnalitikaIzvor

Na terasi kuće Murata Mehe, predsjednika komisije kosovske vlade za demarkaciju sa Crnom Gorom, pronađena je eksplozivna naprava, prenijeli su kosovski mediji.

- Timovi se nalaze na mjestu gdje je pronađen sumnjivi predmet na terasi kuće porodice Meha - izjavila je sinoć Florija Ahmeti iz kosovske policije.

Tamo su se, pored policije, nalazili vatrogasci, hitna pomoć i jedinice za deaktiviranje eksplozivnih naprava, dok je cijela ulica bila blokirana.

Granata nije eksplodirala, a kasnije su je uništili pirotehničari u kontrolisanoj eksploziji.

kosovoPodsjećamo, plan Vlade Kosova za razgraničenje s Crnom Gorom usvojen je iako je u parlament bačen suzavac.

Istovremeno, protestanti su u najnovijem talasu nasilja protiv nekoliko predloženih reformi kamenjem gađali obližnju vladinu zgradu. Demonstranti tvrde da će Kosovo predati Crnoj Gori 8.000 hektara svoje teritorije.

Kako izvještavaju strani mediji, Kosovo i njegovi saveznici - SAD i EU - tvrde da ta zemlja ništa ne gubi sporazumom i da je dogovor s Podgoricom u skladu s međunarodnim i nacionalnim pravom.

- Garantujem da Kosovo ne gubi ni pedalj svoje zemlje - rekao je premijer Isa Mustafa na konferenciji za novinare.

Izvor i foto: Klix.ba/Index.hr/Hina/Twitter

Portal Analitika