Društvo

MUP: Krivična prijava protiv novinara "Vijesti"

Prema saopštenju MUP-a, podnijeta je krivična prijava protiv novinara zbog sumnje da je na štetu drugog novinara počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti
MUP: Krivična prijava protiv novinara "Vijesti"
Portal AnalitikaIzvor

“Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Tivat su danas, 09. avgusta 2016. godine, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru podnijeli krivičnu prijavu protiv novinara ND Vijesti, S.L, zbog osnova sumnje da je na štetu novinara Radija „Skala“ iz Kotora, O.P, počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Naime, O.P. iz Kotora, novinar Radija „Skala," podnio je prijavu da mu je S.L, 05. 08. 2016. godine u Tivtu, na ljetnjoj pozornici u kasnim večernjim časovima, oko 23,30h, uputio ozbiljne prijetnje zbog kojih se, kako je on naveo u prijavi, osjetio i osjeća ugroženim.

O događaju je obaviješten nadležni tužilac na čiji zahtjev su od S.L. danas prikupljena obavještenja u Odjeljenju bezbjednosti Tivat kojom prilikom je on negirao da je prijetio O.P, već da je sa njim imao verbalni konflikt a iz razloga što O.P. navodno već duže vrijeme na elektronskom portalu Radija „Skala“ objavljuje netačne i uvredljive tekstove i kolumne a sve iz motiva ili namjere da navodno oblati i diskredituje S.L.

Tužilac je kvalifikovao događaj kao krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i naložio da mu se S.L. privede uz krivičnu prijavu, što je i urađeno”, navodi se u saopštenju MUP-a. .

 

Portal Analitika