Zanimljivosti

Ekranizuje se još jedna serija knjiga Dž.R.R. Martina

Pisac knjiga “Pjesma leda i vatre” prema kojima je snimana serija “Igra prijestola” Džordž R.R. Martin kaže da će uskoro biti ekranizovana još jedna njegova serija knjiga.
Ekranizuje se još jedna serija knjiga Dž.R.R. Martina
Portal AnalitikaIzvor

Riječ je o knjigama “Wild Cards”, a u toj seriji o superherojima ispisao je čak 22 toma i osmislio na hiljade likova. 

Prava na snimanje serije otkupio je Universal Cable Productions. 

“Svijet u ‘Wild Cards’ izronio je iz našeg svijeta 15. septembra 1946. kada je vanzemaljski virus pušten na nebu iznad Menhetna i raširio se Zemljom. 90 odsto zaraženih je umrlo u najgorim mukama, devet se deformisalo u džokere dok je jedan odsto ljudi dobio izuzetne i nepredvidljive moći. Svijet više nikad nije bio isti”, napisao je Martin u svom blogu. 

“’Wild Cards’ je serija knjiga, stripova, igara... ali je prije svega univerzum, podjednako veliki, raznolik i uzbudljiv kao Marvelov ili DC (iako nešto mračniji i vjerovatno realističniji i konzistentniji), sa velikim brojem likova”. 

Martin (67) kaže da je rad na seriji već počeo, a nada se da će prva od više ispreplitanih serija, na male ekrane doći u naredne dvije godine. 

Trenutno piše nastavak romana “Pjesma leda i vatre” – “Vjetrovi zime”, na kojoj radi toliko dugo, da ga je serija davno nadmašila. 

Martin neće lično raditi na “Wild Cards” jer ima ekskluzivni ugovor sa “Igrom prijestola” , ali će zato njegova urednica Melinda Snodgras biti producentkinja tog projekta.

 

B92.net

 

Portal Analitika