Ostalo

Bolt: Moje posljednje Igre, napadam svjetski rekord

U Pekingu het-trik. U Londonu het-trik. Najavljuje Jusein Bolt napad na het-trik zlatnih medalja i u Rio de Žaneiru, ali kad bude istrčao posljednju trku u Brazilu, svijet će ostati siromašniji za jednog od najvećih sportista svih vremena.
Bolt: Moje posljednje Igre, napadam svjetski rekord
Portal AnalitikaIzvor

Jer...

„Ovo su mi posljednje Olimpijske igre. Sigurno. Znam da mnogi ljudi nisu srećni zbog ove moje odluke, međutim, neću je mijenjati. Dugo sam razmišljao, smatram da je pravo vrijeme da se poslije Rija povučem i da više ne učestvujem na Igrama“, saopštio je sprinter sa Jamajke koji će 21. avgusta proslaviti 30. rođendan.

Donekle razumljivo, pošto će u Tokiju 2020. imati 34 ljeta. Dolaze mlađi. Doduše, ne i brži, pa se mnogima čini da bi bez problema mogao da i na narednim Olimpijskim igrama dominira.

„Kad sam bio dijete, sanjao sam o ovakvom događaju. Volim da se takmičim, samo mi je to važno i zato se svaki dan spremam za trku. Uživam u svakoj od njih. Volim i da se zabavljam. I to radim. To navijači, ali i novinari traže od sportista. Zabavu. Ona je dio moje ličnosti, vjerujem da jem zato narod voli toliko“.

U Riju ne želi samo „suvo“ zlato. Nego i napad na svjetski rekord. Pogotovo u disciplini 200 metara. Tu je granicu i sam postavio još prije šest ljeta na Svjetskom prvenstvu u Berlinu (19,19).

„Definitivno želim da pomjerim granicu, da trčim ispod 19 sekundi. Biće veoma teško, jer sam u pripremnom procesu preskočio tri sedmice treninga, ali to je jedan od ciljeva koji su mi na pameti“, dodao je Jusein Bolt.

Bude li sve prema očekivanjima u kvalifikacijama i polufinalima, momka iz Kingstona ćemo u Riju gledati u finalima trka na 100 metara (neđelja), 200 metara (utorak) i u štafeti četiri puta 100 metara (petak).

MOzzartsport

Portal Analitika