Društvo

Spor stanara objekata KAP-a: Perišić osporava odluku iz 1994. godine

Riječ je o pravnom osnovu i dokazu da mi prije 22 godine nijesmo provalili u te kuće, nego smo došli na osnovu odluke sindikata KAP-a. Protok vremena od 22 godine i savjesno održavanje, uz tu odluku, predstavljaju tri potrebna elementa za sticanje prava svojine na osnovu održaja – kazao je Novica Bulatović
Spor stanara objekata KAP-a: Perišić osporava odluku iz 1994. godine
Portal AnalitikaIzvor

Porodice Bulatović, Tatar, Moračanin, Jokić i Vujačić, koje žive u objektima od tvrde građe na Zmijanju, tj. na zemljištu koje pripada KAP-u, dobile su iz Privrednog suda podnesak stečajnog upravnika Veselina Perišića u kojem se navodi da je pravno neutemeljena odluka Izvršnog odbora sindikalne podružne organizacije Kombinata aluminjuma iz 1994. godine.

Riječ je o odluci na osnovu koje su tim porodicama ustupljeni objekti za stanovanje. Porodice Bulatović, Tatar, Moračanin, Jokić i Vujačić smatraju da su nakon 22 godine i održaja stekli pravo svojine nad tim objektima.

Stečajni upravnik KAP-a u podnesku ističe da nadležni organi tog preduzeća nikad nijesu raspisali oglas za raspodjelu tih objekata, niti su ih u svojim odlukama ikad namijenili za stanovanje.

Novica Bulatović, sin preminulog Radosava Bulatovića, jednog od pet radnika KAP-a kojima su odlukom sindikalne organizacije ustupljeni objekti na Zmijanju, nakon 22 godine i dalje tu živi sa porodicom. On smatra da su smiješne tvrdnje stečajne uprave KAP-a da odluku iz 1994. godine nije izdao nadležni organ.

''Ta odluka je pravni osnov i dokaz da mi prije 22 godine nijesmo provalili u te kuće, nego smo došli na osnovu odluke sindikata KAP-a. Protok vremena od 22 godine i savjesno održavanje, uz tu odluku, predstavljaju tri potrebna elementa za sticanje prava svojine na osnovu održaja'' kazao je Bulatović. Kako je naglasio, sve ove godine prema tim objektima i okolini odnosili su se kao dobri domaćini.

''Dosta smo tu i uložili. Kuće su bile bez vrata, prozora i krova. Okolo je bila prava pustinja, a sada je kultivisano zemljište i bašte, gdje se normalno živi. Sad hoće da nas otjeraju'' priča Bulatović.

U odluci od 2. juna 1994. godine, u koju je Pobjeda imala uvid, navodi se da je na osnovu prenijetog ovlašćenja, dobijenog od IO Samostalnog sindikata Kombinata aluminijuma, IO Sindikalne podružnice Organizacije za proizvodnju aluminijuma, na sjednici održanoj 14. 5. 1994. godine donio odluku o ustupanju pomenutih objekata. (Opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika