Svijet

Najnoviji bilans napada u Pakistanu - 63 mrtvih

Broj poginulih u napadu bombaša-samoubice na kapiji državne bolnice u pakistanskom gradu Kveta je porastao na 63, izjavio je direktor Gradske bolnice Kveta Abdul Rehman.
Najnoviji bilans napada u Pakistanu - 63 mrtvih
Portal AnalitikaIzvor

On je naveo da su većina poginulih advokati i dodao da su u njegovu bolnicu takođe prebačene 92 povrijeđene osobe, prenijela je agencija AP.

Napad se dogodio nakon što je u bolničku mrtvačnicu donijeto tijelo advokata ubijenog u pucnjavi a na bolničkoj kapiji se okupio veći broj pakistanskih advokata i novinara među kojima je, kako se pretpostavlja, bombaš aktivirao eksploziv.

Načelnik policije oblasti Balučistan, Sanulah Zeri, izjavio je da postoji mogućnost da je eksploziju izazvao bombaš samoubica i dodao da je istraga još u toku kao i da niko nije preuzeo odgovornost za ovaj napad.

Policijski zvaničnik Afzal Kan je izjavio da je eksplozija uslijedila ubrzo nakon što je tijelo istaknutog advokata, koji je ubijen u pucnjavi, prebačeno u mrtvačnicu ove bolnice.

Takođe, još uvijek nije poznato ni ko je ubio istaknutog advokata Biala Kasija, koji je upucan na putu ka sudnici, prenose svjetske agencije.

Kveta je prestonica pakistanske oblasti Balučistan koja je razorena dugorajnim nasiljem.

Portal Analitika