Odbojka

Okupili se odbojkaši, Boškan: Želja plasman na EP

Crnogorski odbojkaši sazreli su da dobro odigraju kvalifikacije i plasiraju se na Evropsko prvenstvo, kazao je selektor Slobodan Boškan. Muška odojkaška reprezentacija okupila se danas u Podgorici i počela pripreme za kvalifikacione turnire.
Okupili se odbojkaši, Boškan: Želja plasman na EP
Portal AnalitikaIzvor

Turniri će biti odigrani od 16. do 18. septembra u Podgorici i Las Palmasu, sedam dana kasnije. Protivnici Crnoj Gori u grupi biće selekcije Njemačke, Španije i Švajcarske. Boškan je, komentarišući rivale u grupi, kazao da je Njemačka prvi favorit grupe i najveći rival njegovim izabranicima.

"Poslije nje slijedi Španija, dok nam je Švajcarska najslabiji rival. Smatram da smo, imajući u vidu kvalitet igre i načina kako igramo, u rangu sa Španijom. Kao selektor želim da idemo na pobjedu u svim mečevima, imam veliku želju da se plasiramo na EP. Vjerujem i ovi momci, jer do sada nijesu imali priliku da igraju na velikim takmičenjima", rekao je Boškan na konferenciji za novinare.

On je naglasio da crnogorski odbojkaši, imajući u vidu kako su igrali i koliko su napredovali posljednje tri godine, sazreli da odigraju dobro oba turnira i plasiraju se na EP. 

"To treba potvrditi na terenu. Bez repekta cijela ekipa mora ući u svaki meč, da im ne da na važnosti, ali da da ih poštuje kao protivnika. U svaki meč, na oba turnira, idemo na pobjedu", reko je Boškan.

On je kazao da je svjestan šta očekuje njegove izabranike i koliko su predstojeće kvalifikacije značajne za reprezentaciju. 

"Imaćemo mjesec i po da se pripremimo, dosta će biti rada. Imaćemo organizovane utakmice protiv Turske, Makedonije i Hrvatske. Očekujem da spremno dočekamo ta dva turnira", kazao je Boškan.

On je precizirao da će odbojkaši od 8. do 11. avgusta u Podgorici obaviti testiranja, navodeći da će nakon toga imati jasniju sliku mogućnosti svakog igrača pojedinačno.

"Od 11. do 23. avgusta boravićemo u podnožju Kopaonika, u Brzeću, poslije toga bićemo gosti reprezentacije Turske od 24. do 28. avgusta u Izmiru. Iz Turske idemo u Bijelo Polje, gdje ćemo boraviti sedam dana i odigrati dvije trening utakmice sa Makedonijom. Slijedi povratak u Podgoricu i dueli sa Hrvatskom", kazao je Boškan.

On je istakao da će Vojin Ćaćić i Marko Bojić zbog obaveza u klubovima propustiti dio priprema.

"To je sastavni dioživota i priprema. Imam razumijevanja za to, ali pokušaćemo da nađemo kompromis između obaveza u klubovima i onoga što očekujem od njih u reprezentaciji. Ne očekujem da će nam to napraviti neki veći problem u trenažnom procesu", rekao je Boškan. 

Korektor Miloš Ćulafić kazao je da je posljednja dva mjeseca odradio predviđeni program oporavka od povrede ramena. 

"Radio sam naporno. Planski sam propustio Svjetsku ligu da bih se što bolje pripremio za kvalifikacije. Zadovoljan sam oporavkom i vjerujem da ću spremno dočekati start kvalifikacija. Imamo veliku želju da se plasiramo na neko veliko takmičenje, EP je najrealnije u toj priči", rekao je Ćulafić. 

Prema njegovim riječima, crnogorski odbojkaši su posljednje tri reprezentativne akcije sa selektorom Boškanom odigrali dobro.

"Ličimo na ozbiljnu ekipu. Pravo je vrijem da rad krunišemo plasmanomna EP. Smatram da, ako ne kao najbolji u grupi, možemo kao drugoplasirani preko baraža do EP", kazao je Ćulafić. 

Selektor Boškan ranije je objavio spisak igrača na koje računa na pripremama. Pozvani su:

Tehničari - Simo Dabović, Rajko Strugar i Nikola Radonić

Primači - Vojin Ćaćić, Božidar Ćuk, Marko Bojić i Marko Vukašinović

Srednji blokeri - Gojko Ćuk, Ivan Ječmenica, Blažo Milić i Bojan Radović

Korektori - Miloš Ćulafić, Aleksandar Minić i Luka Babić

Libera - Nikola Lakčević i Ljubomir Popović.

Mina

Portal Analitika