Društvo

Spašeno dvoje Francuza iznad Lipaca

U novoj akciji spasavanja sinoć su planinari hercegnovske “Subre” i Službe zaštite i spasavanja spasili dvoje državljana Francuske 1994. godište.
Spašeno dvoje Francuza iznad Lipaca
Portal AnalitikaIzvor

Poziv sa koordinatama je stigao iz kotorske Službe zaštite i spasavanja Novljanima, koji su odmah reagovali i bili u stalnoj komunikaciji sa kolegama, priča nam Vidak Vuković iz Službe zaštite u Novom. On kaže da su oko dva i po jutros završili akciju pronašli  iznemogle i žedne planinare i onda ih ostavili u kampu u Morinju.

“Zalutali su na potezu Ubala ka Morinju. Uvalili su se u neke grede, a promašili stazu koja je totalno zarasla i niko je ne koristi. Na pitanje zašto su tuda išli odgovor je bio da su imali neku kopiranu staru kartu na kojoj je stvarno bila ucrtana staza koja ne pstoji, a scvojevremeno su je koristili Ubljani kada su išli na pazar u Risan”kaže nam Nikola Brajović koji je sa Igorom Marašom bio u akciji iz “Subre”.

Akcija je započela oko 22 h, pronašli su planinare oko ponoći, dosta izmorene i preplašene, jer nijesu imali vode. Spuštanje je trajalo oko uru i po do vozila Službe, a odatle u morinjski kamp. Nijesu bili povrijeđeni i jutros vjerovatno još spavaju, nakon avanture u zaleđu Boke, koja se srećom dobro završila.

radiojadran

Portal Analitika