Fudbal

OI: Novi kiks Brazila, samo 0:0 sa Irakom

Brazilci imaju Nejmara, Gabigola i Gabrijela Žesusa u špicu, svi oni zajedno vrijede oko 150.000.000 eura, a u prve dvije utakmice na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru domaćin nije uspio da postigne nijedan gol.
OI: Novi kiks Brazila, samo 0:0 sa Irakom
Portal AnalitikaIzvor

Ove večeri na Nacionalnom stadionu u Braziliji odlolio je Irak, koji je nakon identičnog remija sa Danskom uspio da zaustavi i selekciju Rožerija Mikalea - 0:0.

Brazilci su prije četiri dana isto prošli i protiv Južne Afrike, pa je sada definitivno jasno da ovaj tim nema onu pravu hemiju ili ona barem još uvijek nije pronađena, a ostala je još jedna, posljednja šansa, protiv Danske za tri dana u Baiji, đe će domaćin pokušati da se domogne četvrtfinala.

Šutirali su iz svih pozicija domaći igrači, sa distance, ispred samog gola, ali ništa jednostavno nije htjelo u gol, baš kao ni pokušaj Renata Agusta u trećem minutu nadoknade, iako je bio sam ispred gola kada mu je Nejmar poslao loptu na tacnu.

Španski sudija Antonio Mateu produžio je utakmicu čak sedam minuta, zbog brojnih prekida i odugovlačenja, a oni su djelovali kao čitava vječnost za Iračane, koji su ipak uspjeli da se odbrane, pa u utakmicu sa Južnom Afrikom ulaze da izbore plasman u narednu fazu.

Portal Analitika