Podgorica

Podgoričani najčešće kupuju džipove

Top pet najtraženijih vozila, sudeći prema prodaji u podgoričkim salonima, su automobili marke ,,škoda“, ,,volksvagen“, ,,audi“ i Mercedesove limuzine i gradski terenci.
Podgoričani najčešće kupuju džipove
Portal AnalitikaIzvor

U prvih sedam mjeseci ove godine prodato je 108 ,,škoda rapida“ i 70 ,,škoda oktavia“, zatim 87 vozila marke ,,polo“, 75 ,,golfova“ i 60 luksuznih limuzina (C i E klasa) i gradskih terenaca (SUV). Za kupovinu ovih automobila potrebno je izdvojiti od 9.300 eura do 100.000 eura.

Modeli od 9.300 eura...

Rokšped auto centar je ove godine ukupno prodao 283 vozila ili 18 odsto tržišnog učešća. Od toga najviše su trgovani automobili marke ,,VW polo“ – čak 87, zatim slijedi ,,golf -75“ i VW UP – 25 njih. Cijena najprodavanijeg modela ,,polo“ je od 10.990 eura, a ,,golfa“ 14.490, dok se model VW UP cijeni od 9.300 eura.

 - Zbog rasta prodaje u odnosu na ranije godine ,,volksvagen“ i ,,audi“ su u većoj mjeri doprinijeli rastu crnogorskog tržišta prodaje novih automobila od 32 odsto u prvih šest mjeseci – kazali su iz Rokšpeda.

 Cijene novih putničkih ,,volksvagen“ vozila iznose od 9.300 eura pa do 56.000, ,,audi“ košta od 17.490 pa do 200.000 za najluksuznije modele poput R8,S8. Iz Rokšpeda pojašnjavaju da su cijene promjenljive, jer konstantno imaju povoljnosti u smislu akcijskih cijena i ponuda.

 - Naši brendovi su prepoznatljivi po kvalitetu i pristupačnosti, a u saradnji sa našim poslovnim partnerima nudimo različite mogućnosti i povoljnosti kupovine vozila niže i više klase pa se, u tom smislu, jednako dobro prodaju jeftinija i skuplja vozila – ocijenili su iz Rokšpeda.

Što se tiče uslova kupovine, osim uobičajenih načina plaćanja, kupcima u Rokšpedovom salonu nudi se mogućnost kupovine vozila na lizing. Uobičajene tarife su 20-40 odsto učešća i rokom otplate od dvije do pet godina, s tim da ovo ne treba uzeti kao pravilo jer brojne akcije koje lizing kuće organizuju nude brojne povoljnosti u smislu kamatne stope, rokova otplate, učešća i kasko osiguranja.

Garancija u Rokšpedovom salonu varira u zavisnosti od modela kupljenog automobila. Tako je garancija na ,,volksvagen“ vozila, ističu iz ovog centra, četiri godine ili pređenih 150.000 kilometara. Na ,,audi“ vozila kupac može sam da izabere garanciju - dvije ili četiri godine ili 150.000 km, dok se na ,,seat“ vozila izdaje garancija od pet godina ili pređenih 100.000 kilometara.

Pored garancije na vozilu kupci ovih brendova ostvaruju pravo na uslugu garancije mobilnosti koja podrazumijeva sigurnost putnika tokom putovanja u slučaju udesa ili eventualnog kvara na vozilu.

 - Pokrivenost garancije mobilnosti je na teritoriji cijele Evrope, a operateri i pomoć su dostupni 24 časa. Pored novih vozila uslugu garancije mobilnosti ostvaruju i starija vozila sa svakim odrađenim servisom kod nas. Usluga garancije mobilnosti je besplatna za klijente – poručuju iz Rokšpeda i dodaju da je garancija na ugrađene rezervne djelove dvije godine.

Kupcima su na raspolaganju i test automobili i mogućnost kupovine polovnih vozila.

Popusti tokom cijele godine 

Među automobilima marke ,,škoda“ na podgoričkim cestama najviše se mogu vidjeti

,,škoda rapid“ i ,,oktavia“. Tako je u salonu ,,Škoda Autočačak Podgorica“, u proteklih sedam mjeseci prodato 108 vozila marke ,,škoda rapid“ i 70 ,,škoda oktavia“.

Ukoliko se odlučite za trgovinu u ovom salonu potrebno je da u novčaniku imate od 9.828 do 37.512 eura, ukoliko, naravno, kupujete u ,,kešu“. Nude se i drugi uslovi kupovine – preko banke i lizing kuća. Period otplate je od dvije do šest godina. U salonu se nude i popusti, koji su stalni i važe tokom cijele godine.

 - Garancija se nudi od dvije godine ili neograničen broj pređenih kilometara za te dvije godine. Postoji i mogućnost produžene garancije od četiri i pet godina, za koju je potrebno dodati određenu sumu novca – ističe menadžerka prodaje Jelena Radović. Kako kažu, zadovoljni su prodajom.

- Rast prodaje je evidentan iz godine u godinu. Prošle godine je bio rapidan rast, prodaja je povećana za 78%. I dalje je prisutan rast prodaje – kažu iz ovog salona.

Provjeren brend

Ukoliko ste ljubitelj kvalitetnog i provjerenog brenda, vaš izbor će nesumnjivo biti Mercedesov salon. ,,Ljetopis automotive“ nudi širok izbog vozila od Mercedesovih limuzina do sportskih kupea i terenaca preko kombi vozila do kamiona i autobusa. Najviše traženi automobili su luksuzne limuzine i gradski terenci (SUV automobili) i bilježe broj od 60 prodatih vozila u posljednjih sedam mjeseci.

U najtraženije limuzine spadaju C klasa, C coupe i nova E klasa. Od SUV najtraženiji su GLE coupe, GLC i GLS klasa. Cijena ovih modela iznosi od 50.000 do 100.000 eura.

- Od dodatne opreme, u zavisnosti od interesovanja, potreba ukusa kupaca, najtraženiji su AMG paketi i dodatni bezbjednosni sistemi za prevenciju sudara – kaže PR ,,Ljetopis automotive“ Silvija Mijović.

Cijene vozila u ovom salonu variraju od 20.000 eura do preko 200.000 eura, u zavisnosti od kategorije vozila i njegove opreme. Dva najskuplja automobila su džip G klase koji košta 280.000 eura i limuzina S koupe 265 AMG po cijeni od 250.000 eura.

Osim kupovine u ,,kešu“, kupcima je pružena i mogućnost kupovine putem kreditiranja ili na lizing.

(Opširnije čitajte u današnjem broju Pobjede)

Foto: wikipedia.org

Portal Analitika