Crna hronika

Kotor: Uhapšen Ukrajinac koji je došao s tesarskom sjekirom na karneval

Kotorska policija je uhapsila jednog Ukrajinca jer jer tokom karnevala 6. avgusta primijećeno da nasred rive u torbu stavlja tesarsku sjekiru.
Kotor: Uhapšen Ukrajinac koji je došao s tesarskom sjekirom na karneval
Portal AnalitikaIzvor

„Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Kotor su 06. avgusta 2016. godine u toku manifestacije ,,XV Tradicionalni ljetnji kotorski karneval“ kod ukrajinskog državljanina O.G. (57) pronašli hladno oružje – tesarska sjekira. Naime, službenici OB Kotor su na gradskoj rivi u Kotoru, u toku navedene manifestacije, oko 21,00 časova uočili O.G. kako u svoju torbu odlaže tesarsku sjekiru, koju su mu policijski službenici oduzeli“, saopšteno je iz MUP-a.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje na rasvjetljavanju događaja.

„Policijski službenici su O.G. priveli u službene prostorije OB Kotor kako bi uzeli izjavu od njega nakon čega mu, po nalogu nadležnog tužioca, nije ograničena sloboda kretanja. Oduzeto oružje je upućeno Forenzičkom centru radi vještačenja, nakon čega će se predmetni tužilac naknadno izjasniti o pravnoj kvalifikaciji događaja“, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika