Svijet

Vjerni legendi, opljačkali zlataru za 48 sekundi

Petorici srpskih članova bande Pink Panter, koji su u petak uhapšeni u centru Barselone prilikom pljačke zlatare, trebalo je 48 sekundi da iz objekta iznesu nakit vrijedan više od 400.000 evra, saopštila je španska policija iznoseći detalje slučaja.
Vjerni legendi, opljačkali zlataru za 48 sekundi
Portal AnalitikaIzvor

“Ova grupa se ističe po brzini napada”, izjavio je šef nadležne policijske jedinice Hektor Moreno na novinarskoj konferenciji u Barceloni.

Moreno je rekao da je ovo prvi put da je uhapšena jedna čitava grupa Pink Pantera.
“Vjerni legendi o brzini izvođenja napada Pink Pantera, za što im je uvijek potrebno manje od minut, napad su izveli za 48 sekundi. Za to vrijeme su čekićem razbili izloge i odnijeli najvrjedniji primjerak iz zlatare, vrijedan preko 400.000 evra”, navodi policija na svojoj internetskoj stranici.

U petak oko 11,30 sati dvojica muškaraca s perikama upala su u zlataru u jednoj od najpoznatijih avenija u Barseloni s brojnim luksuznim trgovinama. Policija ih je čekala u zasjedi i ubrzo su svi uhapšeni. U ponedjeljak je španska policija primila informaciju od njemačkih kolega o iznenadnom putu u Barcelonu jednog Srbina bliskog bandi Pink Panter.

To ime koristi Interpol za pripadnike bande specijalizovane za krađe skupocjenog nakita. Kriminalna grupa osnovana je u Beogradu 90-ih godina a od tada joj se pripisuju brojne pljačke od Londona preko Tokija do Dubaija.

Policija istražuje jesu li uhapšeni već učestvovali u sličnim pljačkama u Španiji i inostranstvu za što je zatražena pomoć Interpola.

Antena M

Portal Analitika