Turizam

MD: Voda na 6 kupališta druge kategorije, ali kvalitetna i bezbjedna za kupanje

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 91 javno kupalište duž crnogorskog primorja koje je Institut za biologiju mora sproveo od prvog do četvrtog avgusta, pokazali su da je voda druge klase prisutna na šest kupališta, saopšteno je iz Morskog dobra.
MD: Voda na 6 kupališta druge kategorije, ali kvalitetna i bezbjedna za kupanje
Portal AnalitikaIzvor

Kvalitet morske vode bio je K1 klase na 92,3% kupališta, a K2 na 7,7%, što govori da je na crnogorskim kupalištima morska voda sanitarno ispravna i bezbjedna za kupanje i rekreaciju.

- Od ukupno 14 kupališta u Ulcinju, na 13 kvalitet je bio K1, a na jednom kupalištu K2 klase. Kvalitet morske vode K1 klase bio je na svih 10 kupališta u Baru i svih 23 kupališta u Budvi. U opštini Kotor od ukupno 14 kupališta, na 12 kvalitet je bio K1, a na dva K2 klase. U Tivtu, od devet kupališta uključenih u program monitoringa na šest je kvalitet bio K1 klase, a na tri K2 klase. Kvalitet morske vode na svih 24 kupališta u Herceg Novom bio je K1 klase. onovljenim analizama uzoraka morske vode na Maloj plaži u Ulcinju i kupalištu kod „Vile Perla“ u Herceg Novom nije utvrđeno prisustvo mikrobiološkog zagađenja - navodi se u saopštenju.

Rezultati ispitivanja sanitarnog kvaliteta morske vode, kao i podaci o temperaturi mora, temperaturi vazduha i salinitetu za svako pojedinačno kupalište mogu se pogledati na stranici www.morskodobro.com.

Portal Analitika