Politika

Pajović: Zakoni treba da služe ljudima i njihovim potrebama


Predśednik Skupštine Darko Pajović boravio je u zvaničnim posjetama Šavniku i Žabljaku. 

Pajović: Zakoni treba da služe ljudima i njihovim potrebama

Portal AnalitikaIzvor

„Posjete Šavniku i Žabljaku samo su dodatno potvrdile ispravnost i neophodnost usvojanja zakona u Skupštini kojim se uvodi red u zaštiti prirodnih vrijednosti Crne Gore, kao što su Nacionalni parkovi, ali i funkcionisanju lokanih samouprava“, istakao je Pajović.

Predśednik Opštine Šavnik Mijomir Vujačić i predśednica Skupštine opštine Nadežda Kotlica upoznali su predśednika Skupštine Crne Gore Darka Pajovića sa aktuelnom socijalnom i ekonomskom situacijom u Šavniku. Turizam, poljoprivreda i vodni potencijal, razvojni su aduti ove opštine. Predśednik Pajović je obavijestio domaćine da lokalne skupštine imaju na raspolaganju resurse Skupštine Cene Gore u vidu tehničke kao i stručne podrške poput zakonodavne, informatičke, operativne.

Govoreći o podršci razvoju Opštine, Pajović je kazao:-To što u Šavniku nema industrije i masovne turističke izgradnje, vidim danas kao izuzetnu prednost za razvoj turizma i poljoprivrede. Svoje kontakte i višegodišnje iskustvo u oblasti zaštite životne sredine iskoristiću da pomognem u promociji prirodnih vrijednosti ovog kraja i realizaciji projekata poput Regionalnog parka prirode, predložio je predśednik Parlamenta.

Topla dobrodošlica i zahvalnost za angažovanje na donošenju seta zakona vezanih za rad lokalne samouprave Žabljak, poput Zakona o Nacionalnim parkovima, Zakona o legalizaciji neformalnih objekata, koji ne uključuju objekte u Nacionalnim parkovima, ali i usvajanja plana posebne namjene za NP Durmitor u Skupštini Crne Gore, dočekali su Darka Pajovića u Opštini Žabljak.

Predśednik Opštine Veselin Vukićević i predśednik Skupštine Opštine Vidoje Tomčić objasnili su da novousvojeni zakoni između ostalog omogućavaju dugoročnije i stabilnije planiranje opštinskog budžeta, ali i razvojnih projekata na Žabljaku.

 

Portal Analitika