Društvo

Ivanović: Nema razloga da ljekari odlaze iz "Meljina"

– Situacija u Bolnici ,,Meljine“ nakon raskida ugovora sa Atlas grupacijom i njenog uključivanja u sistem javnog zdravstva stabilizovana je. Više nema razloga da tu ustanovu napušta medicinsko osoblje i ljekari. Osim toga, napravili smo sistem u kojem se znaju sva pravila – rekao je potpredsjednik Vlade Petar Ivanović.
Ivanović: Nema razloga da ljekari odlaze iz "Meljina"
Portal AnalitikaIzvor

Gostujući u emisiji ,,U žiži“ na hercegnovskoj televiziji Novi TV, Ivanović je kazao kako sada građani Herceg Novog i turisti koji borave u tom gradu mogu i više nego ranije da koriste usluge bolnice kako je to bilo i predviđeno ugovorom.

On je kazao kako odluku o uključivanju bolnice u sistem javnog zdravstva Vlada nije donijela jednoglasno.

- Prvo, da bismo donijeli odluku bilo je potrebno da se promijeni zaključak Vlade koji je obavezivao ministre finansija i zdravlja da zajedno raskinu ugovor sa predsjednicima Atlas grupacije. Kako iz razli- čitih razloga, ne bih sada ulazio kojih, ministar finansija nikako nije stigao da potpiše raskid ugovora, onda smo promijenili zaključak da to učini ministar zdravlja. Potom smo obavijestili Atlas grupaciju da Vlada jednostrano raskida ugovor i sada postoji moguć- nost da se vodi pravni spor koji neće imati nikakve veze sa onim što je elementarna funkcija Bolnice ,,Meljine“ – a to treba da bude u korist građana i turista. Međutim, otišli smo korak dalje. Na elektronskoj sjednici donijeli smo odluku da uključimo bolnicu u javni sistem zdravstva. Odluka nije bila jednoglasna, tri opoziciona ministra nijesu podržala odluku, većina članova Vlade jeste i ja sam im na tome zahvalan – rekao je Ivanović.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika