Politika

URA: I nestranačke ličnosti da napuste Vladu

U GP URA očekuju da ministar rada i socijalnog staranja izađe iz Vlade izbornog povjerenja, slijedeći tako odluku URA-e, koja ga je delegirala, i pored toga što nije u obavezi da to učini, kazao je Neđeljko Rudović. Članovi URA-e koji su bili na čelu i upravama državnih preduzeća i po tzv. dubini, imaju obavezu da izađu iz vlasti, što će i učiniti, dodao je Rudović.
URA: I nestranačke ličnosti da napuste Vladu
Portal AnalitikaIzvor

Nakon odluke GP URA da prva iz “trojke” napusti Vladu izbornog povjerenja, postavlja se pitanje ostaju li ministri delegirani kao nestranačke licnosti - Boris Marić, Budimir Mugoša, te potpredsjednik Vlade Milorad Vujović.

“Niko nema obaveza nizašta, ali postoji nešto što je ozbiljna politika… Da pratite politiku onih koji su vas delegirali. Naravno, mi imamo izvanrednu komunkaciju sa onima koje smo delegirali, prvenstveno mislim na ministra rada i socijalnog staranja, Marića. I ne sumnjamo da ce gospodin Marić pratiti odluke GP URA”, kazao je funkcioner tog pokreta, Neđeljko Rudović.

U URA-i očekuju da će iz Vlade izaći i Demos i SDP, a da će onda tu odluku pratiti i Mugoša i Vujović.

Rudović je svjestan, kaže, kritika da je URA ostavila prostor DPS-u da ponovo pokrije pozicije u vlasti, koje su oni kontrolisali u susret izborima. “To jeste vrlo legitimno pitanje i jedan od argumenata kontra naše odluke ali, postoji ono što mi znamo, da bi se građanska opozicija ogriješila da je prešla preko flagrantnog kršenja Sporazuma”, kazao je Rudović.

S pozicija tzv. kontrolora, između ostalih, odlaze Tatjana Bečanović, generalna direktorica u Ministarstvu prosvjete, Rade Milošević, direktor Zavoda za zapošljavanje, Ivan Ašanin, direktor Direkcije za saobraćaj, Radivoje Merdović ide iz Poreske uprave, Mileta Radovanić iz Uprave carina, Ilir Harasani iz Uprave za inspekcijske poslove, Dejan Mijović iz Elektroprivrede, te Marko Backović iz Montenegro Erlajnsa.

rtcg

Portal Analitika