Politika

Cdu: Najava izlaska iz Vlade dokaz neozbiljnosti

Crnogorska demokratska unija (Cdu) je imala kritički stav prema motivima i načinu na koji je koncipirana i formirana tzv. Vlada izbornog povjerenja. Najava neregistrovanog udruženja građana URA da će napustiti Vladu je neozbiljna. Činjenica da je taj potez samo najavljen pokazuje da ni taj čin nijesu u stanju da učine bez nedoumica, dvosmislenosti i nedorečenosti. Teško je sjedjeti na dvije stolice, ili na više njih istovremeno - smatraju u Cdu.
Cdu: Najava izlaska iz Vlade dokaz neozbiljnosti
Portal AnalitikaIzvor

Prema njihovim riječima, „umjesto da dva mjeseca pred izbore i dva mjeseca pošto su ušli i u parlament i u Vladu bez izbora, razmišljaju da učine nešto od onoga što je bio zvanični razlog prihvatanja potpredsjedničke funkcije i brojnih unosnih sinekura, gospoda i drugovi iz URA-e treba da objasne javnosti zašto, na primjer, nemaju nikakvu javnu reakciju na nedostojne izjave i neozbiljni nastup njihove istaknute članice, koja bombarduje javnost nečuvenim besmislicama oko Rječnika. Imaju li u URA mišljenje o tome, bez obzira da li su Vladi ili van nje?“

- Dok čekamo taj odgovor, baš kao i onaj da li postoji jedinstveni stav ovog udruženja o članstvu Crne Gore u NATO, slobodni smo da pretpostavimo da najava URA-e o bojkotu oktobarskih izbora ne znači da ova organizacija misli da se bavi politikom a da nikad ne izađe na izbore? To je, priznajemo, vrlo originalni pristup, koji ukazuje na to da u ovoj organizaciji zaista misle da će i takvo politikanstvo proći neopaženo. Biće, ipak, da se tu radi o neznanju i nemoći i priznanju da je nelegitimni ulazak i u Parlament i u Vladu bio prevelik zalogaj za udruženje kojem nedostaje i registracija – istuči iz Cdu.

Iz te partije poručuju da su Crnoj Gori potrebne promjene sa crnogorske, demokratske i građanske strane. One, kako kažu, zahtijevaju ozbiljnost i ne mogu ih sprovesti oni koji daju pojedinačne ostavke poslije sedam dana, a kolektivne poslije dva mjeseca.

Portal Analitika