Vaterpolo

JANOVIĆ: Jedinstvena šansa da iskoristimo potencijal koji imamo

Naši vaterpolisti doputovali su u srijedu veče u Olimpijsko selo, nakon što su završni dio priprema odradili u Hjustonu, a potom i u vaterpolo bazi, koja nije u okviru olimpijskog kompleksa.
JANOVIĆ: Jedinstvena šansa da iskoristimo potencijal koji imamo
Portal AnalitikaIzvor

Danas su prvi put trenirali u bazenu u kome će trenirati, a u subotu od 19 i 30 po brazilskom, i pola sata iza ponoći po našem vremenu za njih počinje tunrir, utakmicom sa Francuskom.

„Nije dobro što prvi meč igramo sa Francuzima, iako je riječ o ekipi, koja je, na papiru, najslabija i koja ne bi trebalo da nas ugrozi. Poslije prvog meča čekaju nas paklene utakmice i možda bi bilo dobro da smo imali jedan duel nešto slabijeg inteziteta. Ipak, svaka prva utakmica je teška, ne samo za nas, već i za sve ekipe ili pojedince u svakom sport. Nama je najvažnije da krenemo pobjedom, nebitno kojim rezultatom. I jedan gol bio bio dovoljan, ali ako možemo da ih pobijedimo sa deset razlike, uradićemo to“, kaže Mlađan Janović.

„Meni ne smeta što igramo sa Francuzima. Slabiji su od nas, ali ne smijemo da ih unaprijed da ih otpišemo. Ipak, to je, na papiru, najlakši meč, pa je dobro što ćemo osjetiti bazen i ambijent, što će momci koji su prvi put na Igrama morati da se izbore sa tenzijom i teretom koje nosi učešće na ovakvom takmičenju“, naglasio je Aleksandar Ivović.

Ajkule ima jasan cilj u Riju – žele da ostanu u svjetskom vrhu, da se bore za medalju.

„Kako dani budu odmicali, iz meča u meč, mislim da ćemo biti osve bolji i da ćemo biti u stanju da uradimo ono za šta smo došli, a to je da dođemo do samog kraja. Mislim da smo dovoljno iskusna ekipa, kvalitetna, za mnoge od nas su ovo treće Olimpijske igre, i znamo šta nas čeka. Zbog toga i kažem da je ovo jedinstvena šansa da iskoristimo potencijal koji imamo“, rekao je Janović.

„Došli smo sa velikim ambicijama – ne krijemo da želimo jednu od medalja. Uložili smo dosta napora minula dva mjeseca, nadam se da će se isplatiti i da ćemo ispuniti neke sportske snove. Imali smo nesrećne poraze u Pekingu i Londonu, ali mene to ne demorališe, naprotiv – motiviše da nastavim dalje. Iskusni smo, znamo gdje smo griješili u prošlosti, vjerujem da se neće ponoviti u Riju“, ističe Aleksandar Ivović.

Portal Analitika