Politika

URA izlazi iz Vlade izbornog povjerenja

Građanski pokret URA je odlučio- izlazi iz Vlade izbornog povjerenja. To je na pres konferenciji nakon sjednice Centralnog odbora saopštio Lider tog pokreta Žarko Rakčević.
URA izlazi iz Vlade izbornog povjerenja
Portal AnalitikaIzvor

Zbog  drastičnog kršenja Sporazuma, Centralni odbor URE ubjedljivom većinom odlučio je da izađe iz Vlade.

"URA je dala puni doprinos dijalogu Sporazumu, Vladi. Dali smo se iskreno, jer želimo mirne promjene. Međutim, mi nijesmo ušli u Vladu zarad vlasti i ne želimo da ostanemo, kad je prekršen Sporazum zarad vlasti.Ne želimo da sprovodimom program DPS-a. Vlada je forsirala odluke štete po interese drzave i građana", poručio je lider URE.

"Odluke od posebnog značaja je trebalo da budu usvojene konsenzusom. Umjesto toga imali smo preglasavanje i kršenje Sporazuma. Gurane su odluke koje su štetne, poput a2a i one koje vode devastaciji na jugu", rekao je Rakčević.

Da bi imala fer izbore, Crna Gora mora da ima i slobodne medije, nijesu dovoljne samo promjene u javnom servisu, postojao je dogovor da se donesu tri medijska zakona, dodao je Rakčević.

"To je pogaženo. Nas vlast radi vlasti ne interesuju. DPS preuzima odgovornost za regularnost odnosno neregularnost izbora", poručio je Rakčević.

Lider URE je kazao i da će čekati odluke kolega iz DEMOS-a i SDP-a.

"URA nikog ne brza, čekaćemo da vidimo koja je njihova odluka do 14.avgusta Nadam se da ce nam odluka biti zajednička. Postoji realna šansa da to bude zajednička odluka", kazao je Rakčević.

Kazao je i da je zadovoljan doprinosom kontrolora iz URE.

"Zbirni izvještaj kontrola iz svih partija biće nadam se uskoro objavljen", kazao je Rakčević.

Na pitanje, razmišlja li o bojkotu izbora, Rakčević je kazao da nijedna varijanta nije isključena.

"Ali bojkot nije prioritet, to nije u skadu sa našim programom. Bojkot ako  bi bio zajednički odgovor opozicije i URA bi učestvovala, ne bi kao satelit DPS-a i fingirala fer izbore", dodao je Rakčević.

 Napominje i da će poštovati svaku odluku DEMOS-a i SDP-a.

Tekst: Antena M

Foto: rtcg.me

Portal Analitika