Abiznis

Menadžment Instituta Igalo pozvao Vujovića da posjeti kompaniju

Nije tačno da menadžment Instituta Igalo ne posluje u interesu kompanije i uvodi je u stečaj na mala vrata. Upravo je suprotno. Više od 25 godina od kako ne postoji tržište nekada jedinstvene države za koje je Institut Igalo koncipiran, menadžment i zaposleni zajedno su uspjevali, uspjevaju i uspjevaće svojim radom da očuvaju supstancu i redovne poslovanje Instituta bez prodaje jednog jedinog kvadratnog metra imovine, saopšteno je Portalu Analitika iz menadžmenta Instituta Igalo.
Menadžment Instituta Igalo pozvao Vujovića da posjeti kompaniju
Portal AnalitikaIzvor

"Nije tačna konstatacija Kabineta potpredsjednika Vujovića da Fond PIO obezbijeđuje 110.000 posjeta i 55 odsto popunjenosti kapaciteta. Tačno je da Fond zdravstva po privilegovanim cijenama koje su formirane prije sedam godina, za crnogorske osiguranike obezbijeđuje 81.000 od ukupno 200.000 noćenja na godišnjem nivou. Iako tih 81.000 noćenja predstavlja 40 odsto broja noćenja, u prihodima Instituta učestvuju sa 28 odsto. Nije tačno da Državna revizorska institutcija nije u mogućnosti da obavi rezviziju poslovanja Instituta Igalo. Istina je da Institut Igalo, u skladu sa zakonom, na međunarodnom tenderu svake godine bira ovlaštenog revizora i sve svoje finansijske izvještaje uredno dostavlja nadležnim državnim organima. Da je to tako mogli ste se uvijeriti i Vi i Vaši članovi Kabineta jednostavnim pritiskom na dugme računara, jer svi naši izvještaji dostupni su na internetu", navodi se u reagovanju menadžmenta Instituta na saopštenje iz Vujovićevog kabineta. 

Kako se dodaje, nije tačno da Institut ima 200.000 kvadratnih metara u svom posjedu. 

-Kao predstavnik Vlade trebali bi znati da ima 12,5 odsto više, odnosno da ima preko 230.000m2. Nije tačno da se primanja zaposlenih ne mijenjaju 20 godina. Tačno je da su se do sada plate isplaćivale u skladu sa Zakonom i Kolektivnim ugovorom iz 2008. godine. Takođe, tačno je da se svi porezi i doprinosi redovno izmiruju. Zbog svega navedenog, menadžment Instituta Igalo izražava doboko neslaganje sa saopštenjem koje je objavio Kabinet potpredsjednika Vlade Milorada Vujovića pod naslovom: “Menadžment ne posluje u interesu kompanije”. Postoje samo dvije zaista beskonačne stvari: svemir i glupost. Mada, za svemir nismo sigurni. Jasno nam je da je saopštenje napisano sa jasnom političkom pozadinom. Ali, nije nam prihvatljivo da saopštenje bude neistinito i tendenciozno, zato jer izrečene neistine ne idu u prilog radu Instituta, zaposlenima, građanima Herceg Novog, potencijalnim investitorima i državi Crnoj Gori u kojoj svi živimo. Istina ima onih koji u Crnoj Gori žive sa debelim crnim naočarima kroz koje gledaju sve oko sebe, pa od crnila ne vide druge boje. Ali ima i onih koji žive bez naočara pa slobodno mogu da vide kako jeste, a ne kako nije. Samoobmana je ubitačna i za ljude i za narode, kako bi Njegoš kazao. Na kraju, više radi javnosti, a manje zbog Vašeg kabineta, smatramo da ste željene informacije o kompaniji u državnom vlasništvu trebali da dobijete preko ovlaštenih predstavnika vlasnika, a ne preko advokatske kancelarije koja je u Institutu provela ukupno tri sata. Kako u budućim saopštenjima ne bi narušavali poslovni ugled naše kompanije i zemlje u kojoj živimo, pozivamo Vas da nas posjetite i upoznate se sa našim rezultatima- naglašava se u reagovanju. 

Portal Analitika