Društvo

Srzentić posjetio MZ Ostros i MZ Šestani

U okviru redovnih aktivnosti, predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić je, u srijedu 03.avgusta, zajedno sa potpredsjednicima, starješinama organa i direktorima javnih preduzeća, posjetio Mjesne zajednice Ostros i Šestani.
Srzentić posjetio MZ Ostros i MZ Šestani
Portal AnalitikaIzvor

Prilikom posjete selima u MZ Ostros i MZ Šestani, predstavnici barske lokalne uprave su se upoznali sa problemima sa kojima su suočeni stanovnici ovog dijela barske opštine, među kojima su loša putna infrastruktura, vodosnabdijevanje i dotrajala elektro mreža. Predsjednik dr Srzentić je istakao da će, u narednom periodu, Opština Bar posvetiti znatno veću

pažnju razvoju ovog kraja, obzirom da su se, nakon više godina ekonomske nestabilnosti I konačne finansijske konsolidacije, za to stekli uslovi.

“ Obišli smo Mjesne zajednice Ostros i Šestani i u direktnom kontaktu sa mještanima saznali što im je najpotrebnije. Uglavnom su to problemi koji se ponavljaju, putna infrastruktura, vodosnabdijevanje i elektro mreža, čemu ćemo u narednom periodu posvetiti više pažnje.”govori on.

Dodaje i da su građani pitanji, a odgovarale su starješine organa lokalne uprave koji su nadležni za pojedine oblasti.

“Ovaj način komunikacije i sagledavanja problema pokazao se kao odličan, na obostrano zadovoljstvo, jer nećemo više komunicirati u kancelariji ili preko dopisa, već direktno na terenu sa mještanima” naveo je dr Srzentić.

Direktorica Turističke organizacije Bar Neda Ivanović najavila je buduća ulaganja u turističku valorizaciju ovog kraja, čija se realizacija ubrzo očekuje.

“TO Bar će učiniti sve da maksimalno turistički valorizuje ovaj kraj, jer on to zaslužuje. Počeli smo izgradnju panoramske rute između dvije čarobne obale, a vidikovce sa kojih se pruža divan pogled na Skadarsko jezero i prelijepu okolinu, sagradićemo u Livarima, Murićima i Stegvašu kod Ostrosa, uredićemo prostor i kod bunara, koji su prava atrakcija ovog mjesta. I danas smo, prolazeći kroz Ostros i Šestane, uočili puno stranih turista i biciklista, kojima je ovo, od

Virpazara do Ostrosa omiljena destinacija “kazala je direktorka Ivanović.

Za rekonstrukciju puteva u ovoj godini, u budžetu Opštine Bar opredijeljeno je 500.000 €, od čega za seoski dio u Ostrosu i Šestanima 43.000 € i već narednih dana počeće radovi na prioritetnim dionicama.

Portal Analitika