Region

Vučićev ekspoze na 300 strana

Ekspoze premijera Srbije Aleksandra Vučića imaće 300 strana o 10 tačaka i pred poslanicima će se naći polovinom avgusta, piše današnji Blic.
Vučićev ekspoze na 300 strana
Portal AnalitikaIzvor

List piše da će se početak ekspozea odnositi na rješavanje problema iz prošlosti, na rast bruto domaćeg proizvoda i smanjenje deficita, kao i da bi za vrijeme mandata nove vlade trebalo da bude riješen i status preduzeća u državnom vlasništvu.

Druga tačka obuhvatila je smanjenje nezaposlenosti i ulaganje u radna mjesta. Slijedi povezivanje Srbije sa svijetom, koje podrazumijeva izgradnju koridora, luka i željeznica, kao i ulaganje u energetiku i razvoj turizma.

Tačka četiri ekspozea je pokretanje poljoprivede, dok je peta tačka posvećena mladima, odnosno reformi svih nivoa obrazovanja, kao i uvođenju dualnog obrazovanja.

Šesta tačka je zdravstvo, a sedma garantovanje pravnog društva i obuhvata borbu protiv korupcije, kao i podršku onima kojima je najpotrebnija kroz pravičniji sistem socijalne zaštite.

Novina je "sistem u službi naroda" koja podrazumijeva završavanje birokratskih obaveza bez formulara i nepotrebnog nagomilavanja dokumenata.

Deveta tačka je bezbjednost zemlje i borba protiv kriminala, dok se posljednja 10 tačka odnosi na put Srbije u EU.

 

Portal Analitika