Društvo

Srednjoškolci Jelena Vuković i Luka Reković na kampu mladih u Šangaju

Dva učenika i profesorica Srednje mješovite škole „Mladost“ iz Tivta učestvuju na drugom po redu „Međunarodnom Jiading kampu mladih 2016“, koji se od 1. do 9. avgusta održava u Šangaju (Kina).
Srednjoškolci Jelena Vuković i Luka Reković na kampu mladih u Šangaju
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Opština Tivat u saradnji sa pobratimskim distriktom Jiading - jednim od najvećih i najrazvijenijih šangajskih distrikta, organizovala je ovu posjetu, omogućavajući mladim predstavnicima Tivta da susretnu vršnjake iz svih djelova svijeta i da kroz mnogobrojne aktivnosti u kampu svim učesnicima predstave svoj grad i državu.

U Šangaju trenutno borave učenici II i III razreda Gimnazije Jelena Vuković i Luka Reković, a u pratnji profesorice engleskog jezika Milice Cerović. 

„Međunarodni Jiading kamp mladih 2016“ je kamp učenika gradova pobratima distrikta Jiading, koji se održava sa ciljem unaprijeđenja saradnje, prijateljstva i međusobnog razumijevanja kroz međukulturnu razmjenu i interakciju. Na kampu učestvuju djeca iz 11 gradova i 9 zemalja: Koreje, Japana, Novog Zelanda, Njemačke, Mađarske, Poljske, Velike Britanije, Srbije i Crne Gore

Put u Šangaj kao i sve propratne troškove puta pokrila je Opština Tivat, dok je cjelokupni boravak u kampu finansijski podržan od strane organizatora - Jiading distrikta.

Portal Analitika