Crna hronika

Trojici taksista ukinuta presuda

Apelacioni sud potvrdio je dio presude kojom je sedam od deset optuženih u predmetu „Ruta“ osuđeno na ukupno 14 godina i šest mjeseci zatvora zbog krijumčarenja 210 azilanata preko crnogorske granice.
Trojici taksista ukinuta presuda
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Dio presude kojom su Ivan Đukić, Dragiša Pejović i Draško Bošković osuđeni na ukupno dvije i po godine robije vijeće sudija Apelacionog suda je ukinulo i vratilo predmet na ponovno odlučivanje.

Prvostepenu presudu izreklo je krivično vijeće sudije Višeg suda Dragoja Jovića.

Obrazlažući prvostepenu presudu, sudija Jović je kazao da je krivica optuženih utvrđena na osnovu mjera tajnog nadzora i snimljenih telefonskih razgovora. Tom presudom optuženi Dražen Đokić osuđen je na tri i po godine zatvora, zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije, krijumčarenje ljudi i nedozvoljeni prelaz državne granice, dok je državljanin Pakistana Heder Ali osuđen na dvije godine i sedam mjeseci zbog stvaranja kriminalne organizacije i krijumčarenja ljudi.

Boban Vešković i Dragan Mijović osuđeni su na po dvije godine i dva mjeseca zatvora, dok je Dejan Marković osuđen na dvije godine i mjesec zatvora zbog ovih krivičnih djela. Velimir Šunjević i Zlatko Raković osuđeni su na po godinu.

Dio presude kojom je Bošković osuđen na 11, Đukić na deset i Pejović na devet mjeseci zatvora, Apelacioni sud je poništio zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja.

Opširnije u Pobjedi…

Portal Analitika