Društvo

Tri medicinske sestre spasile davljenika na Adi Bojani

Tri više medicinske sestre, Danijela Lompar sa Cetinja, Mirjana Radonjić iz Podgorice i njihova prijateljica Ivana Đorđević iz Beograda, spasile su u utorak život mladom Subotičaninu Nikoli.
Tri medicinske sestre spasile davljenika na Adi Bojani
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Danijela, Ivana i Mirjana u Ulcinju, na Adi Bojani, provode godišnji odmor. Na sreću mladog Subotičanina, našle su se u pravo vrijeme i na pravom mjestu. Za dramu koja se odigrala novinarka Pobjede saznala je slučajno.

Skromne djevojke pristale su da za medije ispričaju što se desilo, tek nakon dužeg ubjeđivanja. Priču je počela Ivana.

- Sjedjele smo u restoranu i slučajno čule razgovor jednog mladića i vlasnika objekta. On je uznemireno tražio telefon da pozove hitnu pomoć jer mu se drug, kako je rekao, utopio. Odmah smo ustale, prišle mladiću i kazale da smo medicinske radnice i da želimo da mu pomognemo. Trčeći je izašao iz restorana, a mi za njim. Kad smo stigle na plažu, zatekle smo mladića koji nije imao pulsa, niti su se čuli otkucaji srca. Započele smo masažu i vještačko disanje usta na usta. Reanimacija je trajala 45 minuta i onda je mladić počeo da diše. Tada je stiglo i vozilo Hitne pomoći - kazala je mlada Beograđanka.

Dodaje kako su toga dana, iako na odmoru, samo radile svoj posao. 
- Ne želimo da se hvalimo, samo smo radile svoj posao. Najvažnije je da smo pomogle - kažu ležerno uz osmijeh, kao da su uradile nešto sasvim obično, a ne spasile mladiću život.

Opširnije u Pobjedi…

Portal Analitika