Politika

Ni SDP-u se ne izlazi iz Vlade

Ministri i potpredsjednik Vlade, koji u ime ,,trojke“ participiraju u Vladi izbornog povjerenja, saopštili su liderima SDP-a, Demosa i GP URA na jučerašnjim konsultacijama da im je potrebno još neko vrijeme da bi bilansi rada u izvršnoj vlasti bili još bolji, saznaje Pobjeda.
Ni SDP-u se ne izlazi iz Vlade
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Višečasovnom sastanku su, osim ministara Gorana Danilovića, Borisa Marića, Budimira Mugoše i potpredsjednika Vlade Milorada Vujovića, prisustvovali i Žarko Rakčević i Dritan Abazović iz GP URA, Ranko Krivokapić i Raško Konjević iz SDP-a, kao i Miodrag Lekić u ime Demosa.

Prema nezvaničnim informacijama Pobjede, na sastanku nije postignut jedinstven stav o izlasku iz Vlade zbog toga što je SDP saopštio da bi se najviše štete DPS-u nanijelo ostankom u Vladi izbornog povjerenja.

- Na sastanku je saopšteno da će GP URA danas donijeti odluku, Demos će to uraditi 14. avgusta a SDP je tražio da se izjasni do 18. avgusta. Svima je ostavljeno pravo da sami odluče hoće li ili neće napustiti Vladu - kazao je Pobjedi izvor koji je prisustvovao sastanku.

Izvor je saopštio da je na osnovu stavova sa sastanka gotovo izvjestan izlazak GP URA, dok Demos još vaga, a SDP je bliži ostanku u Vladi da bi se ostvarili rezultati kontrole izbornog procesa. Ranije je u zajedničkom saopštenju Građanskog pokreta URA, Demosa i SDP-a navedeno da će konačna odluka o eventualnom napuštanju Vlade biti donešena na najvišim organima stranaka, najkasnije sredinom avgusta. Tada je takođe dogovoreno da se odmah pristupi konsultacijama i međusobnom informisanju sa ministrima i kontrolorima na opštinskom i državnom nivou, kako bi se donijela demokratska odluka.

Pobjeda

Portal Analitika