Crna hronika

Osumnjičenom za prijetnje Gegaju, Dukoviću i Škrelji pritvor od 72 sata

Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici Lui Dushaj (45) iz Tuzi uhapšen je zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo-ugrožavanje sigurnosti na štetu tri poslanika Nikole Gegaja, Halila Dukovića i Ljuba Škrelje, saopšteno je iz Tužilaštva.
Osumnjičenom za prijetnje Gegaju, Dukoviću i Škrelji pritvor od 72 sata
Portal AnalitikaIzvor

Dushaj se sumnjiči da je preko svog profila, na društvenoj mreži “ Facebook”, objavio fotografiju trojice poslanika koju je pratio prijeteći tekst. Nakon saslušanja, tužilac je za Dushaja odredio zadržavanje do 72 sata.

On je zadržan zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti na štetu poslanika DPS-a, a sjutra će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

Dushaj je na svom nalogu postavio u sliku na kojoj su tri poslanika sa omčom oko vrata, ispod koje je napisao: "Obavještavamo sve Albance da su izdajnici sa slike tragično izgubili život i da će se sahrana obaviti na Čepurcima 8. marta. A nakon sahrane ove đubradi zabavljače vas svi slavuji Malesije sa pjesmom i igrama u centru Tuzi”, glasi uznemirujuća poruka.

Na drugom profilu, Tuz Malesi, napisana je slična poruka, u kojoj se navodi da su trojica poslanika izdajnici albanskog naroda, te da bi ih trebalo protjerati iz zemlje.

"Prvi put u Skupštini Crne Gore je bio zakon koji je definisao Malesiju kao opštinu sa punim ingerencijama. Glasanje je bilo javno. DPS i Bošnjačka stranka su otvoreno pokazali da su najveći neprijatelji Albanaca i glasali su da Malesija ne postane opština" navodi se u postavljenoj poruci.

"Duković, Gegaj i Škrelja su izdajnici albanskog naroda. Ova trojica nijesu podržali najvažniji zahtjev Albanaca da Malesija dobije samostalnu opštinu. Gegaj i Duković trebaju biti proćerani iz Malesije, a Škrelja iz Ulcinja'; glasi poruka u kojoj se dodaje: "DPS je prije svih izbora dolazio u Malesiju i obećavao punu opštinu, ali su potvrdili da su to bile samo prevare da bi dobili glasove. Mislite li da opet njima date glas?” Poslanik Nikola Gegaj pozvao je MUP da što prije reaguje i identifikuje počinioce, koji, kako tvrdi, na ovaj način žele da naruše ugled i čast koji imaju u društvu.

Portal Analitika