Politika

Pajović - Matern: Proces ratifikacije Protokola u Bundestagu neće trajati dugo

Proces ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u u Bundestagu neće dugo trajati, jer Njemačka želi da vidi Crnu Goru u Alijansi i Evropskoj uniji (EU), saopštio je novi njemački ambasador u Podgorici, Hans Ginter Matern.
Pajović - Matern: Proces ratifikacije Protokola u Bundestagu neće trajati dugo
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Skupštine, Darko Pajović primio je danas Materna, čestitao mu stupanje na novu dužnost i izrazio očekivanje da će se dobra saradnja u narednom periodu nastaviti, ali i dodatno ojačati, naročito na polju ekonomije.

Kako je saopšteno iz kabineta Pajovića, on se zahvalio Njemačkoj na kontinuiranoj podršci evropskim i evroatlanskim integracijama Crnoj Gori.

„Proces ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u u njemačkom Bundestagu neće dugo trajati, jer Njemačka želi da vidi Crnu Goru u NATO i EU“, poručio je Matern.

Kako se navodi, sagovornici su se saglasili da, bez obzira na izazove, ljudi žele da vide rješenja, a ona se mogu naći samo kroz kompromis.

Za to, kako su ocijenili, ne postoji bolje mjesto od parlamenta.

U saopštenju se kaže da je Pajović upoznao ambasadora i sa postignutim rezultatima Skupštine u protekla dva mjeseca, napominjući značaj aktivnog učešća svih političkih partija u ovom procesu.

Pajović je istakao da je sve to rezultiralo političkom stabilnošću u državi, što je omogućilo kontinuirani nastavak EU i NATO integracija, preduslov za obezbjeđivanje uslova za fer i slobodne izbore i dalju demokratizaciju države.

Portal Analitika