Crna hronika

UP: Rasvijetlili događaj u kome je Kolašinac pretučen

Kolašinska policija rasvijetlila je događaj koji se dogodio 27. jula ispred lokala "Selekt" u tom gradu, u kojem su dvije osobe pretukle S.Š. (44) iz Kolašina.
UP: Rasvijetlili događaj u kome je Kolašinac pretučen
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Uprave policije, oštećeni S.Š. je 27. jula sa vidnim povredama glave i tijela pristupio u prostorije Odeljenja bezbjednosti (OB) Kolašin, i prijavio da ga je D.P. (40) iz Kolašina, kako je u prijavi naveo, te noći, oko 22 sata i 40 minuta, pozvao da izađe ispred lokala kako bi porazgovarali.

„Nakon toga je, od NN lica, zadobio udarac tupim predmetom u glavu, od kog je pao na tlo, nakon čega su ga ove dvije osobe nastavile udarati rukama i nogama“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, S.Š. je, uz pratnju policijske patrole, upućen u Zavod za hitnu medicinsku pomoć u Kolašinu kako bi mu se ukazala prva pomoć nakon čega je upućen u Klinički Centar Crne Gore radi daljeg liječenja.

Dodaje se da su mu konstatovane teške tjelesne povrede – naprsnuće čeone kosti, lom dva zuba i potres mozga.

U saopšštenju se kaže da je sjutradan, 28. jula, oštećeni S.Š. službenicima OB Kolašin podnio pisanu prijavu protiv D.P, a tri dana kasnije, odnosno 31. jula, i pisanu prijavu protiv I.T. (46) iz Kolašina.

Pritom je, dodaje se, službenicima policije naveo da ga odmah nije prijavio zbog straha po sopstveni život od prijetnji koje mu je I.T. uputio te noći kad je pretučen.

Iz Uprave policije je saopšteno da je o događaju obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu, koji se izjasnio da ima elemenata bića krivičnog djela teške tjelesne povrede.

Kako se navodi, policijski službenicu su, preduzimajući sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju tog događaja u toku kriminalističke obrade, došli do nekih saznanja koja ukazuju na sumnju da su D.P. i I.T. počinili krivično djelo teške tjelesne povrede na štetu S.Š.

„Ove dvije osobe su, uz krivičnu prijavu privedeni Osnovnom državnom tužilaštvu

u Kolašinu na dalju nadležnost zbog osnova sumnje da su počinili ovo krivično djelo koje im se stavlja na teret“, dodaje se u saopštenju.

Portal Analitika