Politika

Milošević o brisanju iz biračkog spiska: Poštovati proceduru

Birački spisak ne smije biti poligon za političke obračune i propagandu, poručio je politički direktor DPS-a Tarzan Milošević, nakon odluke ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića da se iz biračkog spiska izbriše preko hiljadu i dvije stotine osoba koje u Crnoj Gori borave manje od dvije godine.
Milošević o brisanju iz biračkog spiska: Poštovati proceduru
Portal AnalitikaIzvor

"Ovdje se postavlja suštinsko pitanje - da li se sticanjem crnogorskog državljanstva može osporiti početak zakonitog prebivališta u Crnoj Gori, odnosno datum od kada je lice prijavilo prebivalište, na način da mu je potrebno utvrditi novi datum prebivališta koji se poklapa sa datumom dobijanje državljanstva", kazao je Milošević za TVCG.

Prema njegovim riječima, ukoliko bi se osporio ovaj datum, onda bi mogli dovesti u pitanje i zakonitost rješenja prema kome je lice dobilo crnogorsko državljanstvo.

"U svakom slučaju, ovo je procedura za koju treba da se sprovede zakonski postupak, u kome treba da učestvuje stranka koja ima pravo žalbe MUP-u i Upravnom sudu", ističe Milošević.

On je kazao da je potrebno nabaviti i mišljenje nadležnih institucija Upravnog i Ustavnog suda, da li se licima mogu oduzeti već stečena prava.

Izvor: rtcg.me

Portal Analitika