Kultura

PURGATORIJE: Fotografije trojice Kordića u Ljetnjikovcu Buća

Izložba fotografija „3K“ autora Aleksandra Saše Kordića, Stevana Kordića i Miška Kordića biće sjutra otvorena u galeriji Ljetnjikovca Buća u Tivtu u 21 i 30 časova, u okviru programa Purgatorija.
PURGATORIJE: Fotografije trojice Kordića u Ljetnjikovcu Buća
Portal AnalitikaIzvor

Postavku će otvoriti ambasador Crne Gore u Republici Italiji Antun Sbutega. Kako se navodi u najavio ovog događaja, baš kao i živote brojnih pomorca tog kraja, ovu izložbu karakterišu Boka, more i putovanje.

- Sam naziv izložbe sugeriše da njena tri autora pripadaju familiji Kordić. Zajedničko porijeklo nije jedino što nas povezuje. Sva trojica smo fotografi, već duže vrijeme prisutni na fotografskoj sceni Crne Gore u raznim oblicima, u prvom redu kroz fotografije Boke Kotorske - njenih pejzaža, kulturne baštine i ljudi. Ono što je nam je takođe zajedničko je povezanost sa morem. More skoro uvijek podrazumijeva putovanje, što su još dva motiva ove izložbe. Ta tri motiva su nas podstakla da priredimo zajedničku izložbu, koju čine 21 kolorna fotografija formata 100×70 cm. Fotografije su nastale širom svijeta, u dužem vremenskom periodu, od kojih se neke po privi put ovom izložbom prikazuju publici – ističu Aleksandar Saša, Stevan i Miško Kordić.

Postavka će biti dostupna publici do 12. avgusta.  

K.J.

Portal Analitika